HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Saba vernieuwt
14-03-2019
De Queen Wilhelmina Library op Saba is gestart met een ingrijpende verbouwing die moet leiden tot een vernieuwing van de dienstverlening. De bibliotheek zal na de herinrichting eind april heropenen. 
Het onderkomen van de Queen Wilhelmina Library, die gevestigd is in het Carmen Simmons Culture Complex in The Bottom, de hoofdplaats van Saba, zal grondig op de schop gaan. De collectie wordt herordend om ruimte te maken voor een ‘arts and crafts space’, een kinderhoek, een leeslounge en een koffiehoek. Ook zullen de openingstijden verruimd worden.

De bibliotheek zal ook ruimtes krijgen voor tentoonstellingen, bijeenkomsten en lezingen, waar onder andere activiteiten van boekenclubs voor kinderen en volwassenen zullen plaatsvinden, zo meldt Saba News. Inmiddels is de bibliotheek ook gestart met het aanbieden van e-books en met programma’s waarbij kinderen ondersteund worden bij het leren van Engels en Nederlands en loopt er een huiswerkprogramma, gefinancierd vanuit het ‘Kansen voor alle kinderen’-programma. 

De bibliotheek zal na de herinrichting eind april weer opengaan..

Op dit moment maakt een delegatie van de Sabaanse bibliotheek overigens een rondreis door Nederland voor een werkbezoek waarbij onder andere op 14 maart de LocHal in Tilburg bezocht wordt en op vrijdag 16 maart een ontmoeting met vertegenwoordigers van het ministerie van OCW gepland staat. Verder worden ook de bibliotheken in Den Helder, Rotterdam en Amersfoort bezocht.

Overigens werd ruim twee maanden geleden bekendgemaakt dat vanaf 10 januari 2019 ook de inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de zogeheten BES-eilanden) toegang hebben tot de online Bibliotheek. Daarmee wordt invulling gegeven aan een toezegging van de minister van OCW hierover aan de Tweede Kamer.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie