HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OBA sluit project ‘Met andere ogen’ af met interactief event
20-03-2019
Woensdag 20 maart organiseren Critical Mass, OBA Amsterdam en Comité 21 maart een interactief event over ‘jezelf kunnen zijn in Amsterdam’, waarbij vitual reality, spoken word, paneldiscussies en kunst een ander perspectief moeten bieden op actuele thema’s als ‘erbij horen’, inclusie en sociale (on)gelijkheid. Het programma in het OBA Theater wordt bijgewoond door wethouder Diversiteit, Rutger Groot Wassink en begint om 20.00 uur. 
Het evenement is de afsluiting van het door Critical Mass ontwikkelde virtual reality-project ‘Met andere ogen’ dat de afgelopen maanden langs verschillende vestigingen van de OBA heeft gereisd. Het interactieve en multimediale project 'Met andere ogen' ging op 8 november 2018 van start in OBA De Hallen en reisde vervolgens langs verschillende OBA-vestigingen. In het kader van het project wordt gebruikgemaakt van virtual reality-technologie, via welke bezoekers in het leven van andere Amsterdammers kunnen stappen om zich zo te kunnen verplaatsen in de leefwerelden van stadsgenoten die ze (nog) niet kennen, of met wie ze nooit in aanraking komen. 'Ze luisteren naar hun persoonlijke gedachten en worden geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma’s. Zo maken zij kennis met nieuwe geluiden, inzichten en perspectieven. Zoals dat van een LHBTI+-puber van kleur, dat van een Islamitische coassistent, een zwarte moeder met klein kind en dat van een oudere witte man die de stad om hem heen langzaam ziet veranderen,' aldus de OBA bij de start van het project. 

Naar aanleiding van het virtual reality-project zijn inwoners van Amsterdam met elkaar in gesprek gebracht over thema's als diversiteit, uitsluiting, racisme en polarisatie. ‘Deze gesprekken met leerzame en soms pijnlijke momenten, leverden mooie en krachtige verhalen op,’ aldus de OBA. Deze ervaringen zijn verzameld door jonge artiesten en vertaald naar kunst. Deze verhalen en kunst komen samen in het slotevent. Debat en discussie worden tijdens het evenement afgewisseld met creatieve uitingen van talentvolle Amsterdamse kunstenaars. Bekende Amsterdammers die meewerken aan de avond zijn: Mitchell Esajas (Black Archives, New Urban Collective), Fünda Mujde (caberatière, columnist), Dino Suhonić (Stichting Maruf), Jennifer Hopelezz (drag queen, social activist), Natascha van Weezel (schrijver, journalist), Karin Schadee (MDRA), Fatima Elatik (bestuurder), Jessica van der Pluijm (Stop Straatintimidatie), OTION en Iris Vos (spoken word), en rapper/kunstenaar Gideon 'Gikkels' Everduim.
Voorafgaand aan het programma is er de mogelijkheid vanaf 19.00 uur deel te nemen aan de virtual reality-ervaring ‘Met andere ogen'.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie