HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Uden heropent na grondige herinrichting
22-03-2019
Op vrijdag 29 maart vindt de officiële heropening plaats van de vernieuwde Bibliotheek Uden, na een verbouwing die ruim vier maanden heeft geduurd. In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 maart staan er vervolgens verschillende feestelijke activiteiten op het programma om de heropening in te luiden 
In het pand aan Mondriaanplein 16 heeft Bibliotheek Uden, een vestiging van Noord Oost Brabantse Bibliotheken, een geïntegreerd onderkomen gekregen samen met Kunst & Co, de Udense organisatie voor cultuureducatie, en Brownies & Downies. Deze partijen willen een 'hotspot' verwezenlijken waarbij alle bezoekers om allerlei redenen langdurig aangenaam kunnen verblijven.
 
De bibliotheek is grondig opgeknapt en er zijn nieuwe voorzieningen gecreëerd. Zo is er een koffiecorner gerealiseerd en een nieuwe jeugdafdeling met als opvallend element een glijbaan. Verder ook een multifunctioneel ‘presentatie-eiland’ dat functioneert als een studiehoek met veel werkplekken met gratis wifi, maar dat in een handomdraai ook kan worden omgevormd tot een minitheater met maximaal 250 zitplaatsen dat mogelijkheden biedt voor het organiseren van uiteenlopende muziekvoorstellingen, lezingen en debatprogramma's die de bibliotheek, Kunst & Co en externe partijen aan willen bieden. Daarnaast werden er nog een vernieuwde expositiewand en een ‘winkeltje’ met nieuwe impulsen voor creatieve uitspattingen gerealiseerd. Het Brabants Dagblad spreekt van een bibliotheek met ‘stadse allure’. De bibliotheek wil na de heropening veel meer publieksbijeenkomsten gaan organiseren en verwacht een sterke toename van het aantal bezoekers. ‘Eerst een goed gebouw, dan de hort op en zo veel mogelijk mensen binnenslepen die nu nog niet in de bibliotheek komen. Ik wil leven achter de ramen,’ aldus locatiemanager Martijn Wijngaards in het Brabants Dagblad.

De herinrichting van Bibliotheek Uden kostte circa 450.000 euro. Het nieuwe interieur is ontworpen door Jan David Hanrath, die ook verantwoordelijk is voor de herinrichting van onder meer de Chocoladefabriek Gouda, dbieb Leeuwarden, Bibliotheek Schiedam in De Korenbeurs en De Petrus in Vught.

Het startsein voor de feestelijke heropening van de bibliotheek wordt gegeven op vrijdag 29 maart, als het college van burgemeester en wethouders het gebouw opnieuw opent in het bijzijn van genodigden. In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 maart staan er verschillende feestelijke activiteiten op het programma (pdf) voor het grote publiek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie