HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Verbouwd en jarig AanZet viert feest
23-04-2019
De verbouwing van de Stadsbibliotheek is voltooid en daarnaast is het op 1 mei 120 jaar geleden dat in Dordrecht de eerste openbare leeszaal van Nederland werd geopend.
Ankie Kesseler, directeur bestuurder van de Bibliotheek AanZet: ‘We nodigen iedereen uit om te komen ontdekken wat de nieuwe bibliotheek allemaal te bieden heeft. Het pand heeft een make-over gekregen en we zijn trots op het resultaat. De komende jaren gaan we met de stad verder nadenken over de bibliotheek van de toekomst.’

De bibliotheek ziet de verbouwing als een mijlpaal in de ontwikkeling. In de afgelopen jaren is al veel uitgeprobeerd en veranderd. Het gebouw is niet alleen aangepast om de tijd tot een nieuwe bibliotheek in het Huis van Stad en Regio te overbruggen. Verbouwen was ook nodig om op de Groenmarkt samen met de stad te gaan ontdekken hoe de informatiebibliotheek er op de Spuiboulevard over een paar jaar uit moet zien. Op 3 mei start een nieuwe fase in deze ontwikkeling. Wethouder Peter Heijkoop zal dan om 15.00 uur de vernieuwde Stadsbibliotheek feestelijk openen.

De feestweek is twee dagen daarvoor al begonnen, en duurt tot en met 8 mei: elke dag zijn er activiteiten voor alle leeftijden: workshops, kindertheater, lezingen, rondleidingen, een speurtocht en speciale gasten. Het volledige programma is hier te bekijken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie