HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019 geopend
25-04-2019
De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019 gaat van start. Tot en met vrijdag 17 mei kunt u uw eigen of een andere openbare bibliotheek voordragen om deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd om de NBD Biblion Award, die al drie keer een geslaagde versie beleefde en in de Bib van Bilzen de regerend titelhouder kent.  
Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019 geopend
Elke openbarebibliotheekvestiging komt in aanmerking voor nominatie. Het enige wat we van u vragen is dat u beargumenteerd aangeeft waarin de bibliotheek van uw keuze zo goed en onderscheidend is.

Selectie en beoordeling
Uit de inzendingen worden door een deskundige en onafhankelijke jury, waarin ook de VVBAD Sectie Openbare Bibliotheken vertegenwoordigd zal zijn, zes bibliotheken (een per provincie en een uit het hoofdstedelijk gewest Brussel) gekozen ten behoeve van de shortlist. Wie de zes finalisten zijn, wordt op vrijdag 12 juli bekendgemaakt.

De zes kandidaten worden in de maanden erna bezocht door mystery guests. Zij beoordelen het gebouw en de inrichting, de diensten en producten, service en klantgerichtheid en de werking van de bibliotheek en het aanbod voor individuele en institutionele partners.

Niet alleen de stem van de vakjury, ook die van het publiek telt mee (beide bepalen elk voor de helft de einduitslag), want in de periode van donderdag 1 augustus tot en met zaterdag 31 augustus kan iedereen op de website www.bibliotheekblad.be een stem uitbrengen op de bibliotheek van zijn/haar keuze. Behalve via foto's en geschreven profielen kan het publiek zich oriënteren op de kwaliteiten van de deelnemers met behulp van zes door de kandidaten aangeleverde video-impressies van hun bibliotheek.

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt bekendgemaakt tijdens de plenaire (openings)sessie op Informatie aan Zee in Oostende (19 september) en mag zich twee jaar lang Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel noemen.
 
Positieve publiciteit
Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad met steun van de VVBAD de kwalitatief hoogwaardige openbare bibliotheken waarover Vlaanderen en Brussel beschikken op een positieve manier voor het voetlicht brengen bij pers en publiek. Hoe haalbaar dit streven is, bewijzen de edities van 2012, 2014 en 2017. De eerste verkiezing werd gewonnen door de Bib van Balen, de tweede door de Bib van Herzele, de derde door de Bib van Bilzen, hetgeen leidde tot veel publicitaire aandacht en extra goodwill bij bestuurders.

Voordrachten
Aarzel niet en draag de bibliotheek voor die absoluut niet mag ontbreken!

Voordrachten kunnen tot en met 17 mei gezonden worden naar: redactie@bibliotheekblad.nl.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (12)

Meyssen lut
8-5-2019 15:38
 De lettertuin.. st pieters woluwe. Beste bib
Kathleen Bollue
8-5-2019 15:50
De Lettertuin is een bruisende bib met een puike collectie! Personeel weet waarover het praat en is altijd bereid om te informeren, interesseren, passioneren. Dankzij een sterk doorgedreven werking met de scholen uit de gemeente opent de bib mogelijk heel veel vensters voor kinderen uit heel diverse windstreken.
Theo Verreydt
8-5-2019 18:33
 De Lettertuin in St Pieters Woluwe, is de beste. 
Heel ruime boekenkeus, die regelmatig aangevuld wordt en de dienstverlening is prima !

 
Bogemans Mariette
8-5-2019 21:30
fantastische bib : ruime collectie, regelmatig nieuwe boeken, dikwijls interessante activiviteiten.
prima personeel. Kortom ik kom er graag over de vloer. 
Als ik op vakantie ga neem ik een E reader mee in mijn bagage zo heb ik toch heel wat lektuur bij de hand zonder het gewicht van boeken.
 
Luc Deveen
9-5-2019 11:43
Mooie bib, veel keuze, fijn personeel: top!
Barbara Kymmell-Schmiderer
12-5-2019 14:39
 De Lettertuin in St. Pieters Woluwe is een bib van klasse ! Grote keuze van boeken, ook anderstalige, vakkundig , behulpzaam personeel, ruimte die uitnodigd om te lezen,interessante leeskring, kinder- en jeugdboekenjury bijeenkomsten, inspirerend aanbod van activiteiten voor zowel kinderen als ook volwassenen , kortom:


als je het hier niet vind, waar dan wel ???
wolter kymmell
12-5-2019 15:56
 ik wil ook de bib in St P.Woluwe voordragen, met name vanwege de vele activiteiten daar en de enthousiaste staf die altijd goede lees adviezen geeft en veel weet over schrijvers en literatuur.
I. Gijsegom
13-5-2019 09:29
Bib de Lettertuin, 1150 Sint-Pieters-Woluwe!
Ruime keuze aan boeken en DVD's, veel activiteiten en behulpzaam personeel.
Nicole Meersschaert
13-5-2019 11:24
 Zonder twijfel, de lettertuin in St. Pieters Woluwe.
Een mooie vlaamse long in Brussel.
Grote keuze aan boeken (ook anderstalig), logisch opgebouwd zoadat iedereen er gemakkelijk zijn weg vindt en ook bekwaam en vriendelijk personeel.
De vele activitaiten zijn ook nog een pluspunt. 


Lies Dierckx
19-5-2019 12:40
 De Lettertuin@SPW is absoluut de beste bib. Als taalcoördinator van een nabij gelegen school heb ik de  kansom heel veel met de bib samen te werken. De medewerkers van de bib zijn altijd enthousiast om samen iets op poten te zetten, ruimte te maken voor onze leerlingen, binnen het opgestelde programma of vanuit een eigen vraag. We organiseren er een leesclub, nemen deel aan het smartbibspel, volgen workshops, komen er naar toneelopvoeringen, voordrachten, de leerlingen komen er blokken voor de examens in de stille ruimte, of uiteraard gewoon naar de bib �� ! 10/10 voor deze fantastische bib - lies Dierckx 
dirk verrydt
19-5-2019 13:07
 Bib de Lettertuin(Sint-Pieters-Woluwe) nomineer ik als beste bib. In een prachtig energie-passief gebouw kan je er terecht voor een steeds actuele collectie en fijne activiteiten zoals lezingen, de leeskring, een verwendag enz. Ikzelf geniet er van de kwaliteitsvolle DVD collectie met films en TVseries en de uitgebreide collectie graphic novels en strips. Graag pik ik er ook een activiteit mee zoals de bibnocturne. Het personeel kan me altijd weer verrassen met puike tips. De beste bib van Brussel !
Fanny van der Linde
19-5-2019 22:02
Ik ben al 20 jaar lid van de bib van St. Pieters Woluwe, nu de Lettertuin en ik ben nog altijd even enthousiast.  Het personeel van de bib is zeer vriendelijk en altijd bereid om tips te geven, de bib beschikt over een zeer uitgebreide en actuele collectie boeken, tijdschriften, dvd's, je kan vragen of de bib boeken wil aanschaffen die jou interessant lijken en je bent de eerste die ze mag uitlenen, er wordt een uitgebreid programma aangeboden voor zowel jong als oud met oog voor multiculturaliteit: lezingen, voorleesmiddagen, flamenco, verwendag, leesclub.....en sinds de verhuizing is deze bib de eerste energie-passieve bib van België.  Een dikke 10!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie