HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cubiss lanceert podcast
26-04-2019
Cubiss heeft op 18 april de eerste van een serie podcasts online geplaatst. Deze eerste Cubiss Podcast, die rechtstreeks is opgenomen tijdens Het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam, gaat over het thema ‘Diversiteit en de bibliotheek’. 
In de eerste Cubiss Podcast, die gepresenteerd wordt door Egid van Houtem en die ongeveer 35 minuten duurt, komen vragen aan de orde als: In hoeverre matcht de samenstelling van professionals bij bibliotheken met die van de samenleving? Welke invloed willen en kunnen we hier op uitoefenen? En herkent iedereen zich voldoende in het aanbod van de bieb? Tijdens een tafelgesprek komen aan het woord Cubiss-medewerkers Juan Khalaf, Lonneke Jans, Maxime van Someren en Fried Maas. Het gesprek wordt afgewisseld met korte interviewtjes en sfeerimpressies vanaf het op 16 april in Rotterdam georganiseerde Nationale Bibliotheekcongres.

De podcast is onder andere te beluisteren via Soundcloud.

Podcasts worden ook binnen de bibliotheekwereld populairder, zo lanceerde Bibliotheek Zuid-Kennemerland onlangs een podcastserie, ‘BibliotheekCast’ genoemd, die specifiek gericht is op de bibliotheekgebruikers, en startte het Vlaamse Cultuurconnect eind vorig jaar met een podcastreeks, getiteld ‘Aan het woord’, waarin telkens twee gasten van binnen of buiten de cultuursector hun licht laten schijnen over een digitaal thema in relatie tot bibliotheken, cultuurhuizen en lezen. In deze reeks kwamen tot dusver vier podcasts uit, die te beluisteren zijn via onder andere Anchor. Een van die afleveringen heeft als thema ‘jongeren met diverse achtergronden’.  


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie