HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eerste 'Minibieb Opendagen' van Nederland in Zwolle
03-05-2019
Op zaterdag 18 en zondag 19 mei vinden in Zwolle de eerste 'Minibieb Opendagen' van Nederland plaats. Beheerders van achttien zogeheten minibiebs zullen dat weekend verschillende activiteiten organiseren om de minibiebs in de spotlights te zetten.. 
De achttien Zwolse minibiebhouders organiseren op eigen initiatief deze  'Minibieb Opendagen'. Stadkamer Zwolle levert ook een bijdrage aan het evenement door op zaterdag een boekenruilbeurs te organiseren. Stadkamer beheert aan de Zeven Alleetjes ook een minibieb in een telefooncel (de zogeheten Boekenbox). Met steun van het BuurtCultuurFonds (onderdeel van Stadkamer Zwolle) zullen in het weekend van 18-19 mei verschillende activiteiten georganiseerd worden om de minibiebs in de spotlights te zetten. Kinderen kunnen leren striptekenen, egels van boeken vouwen of letterstempels maken. Voor volwassenen is er een open podium, een lezing over het enneagram en er worden gedichten voorgelezen.

Minibibliotheken zijn weersbestendige kastjes waarin plaats is voor enkele tientallen boeken en die geplaatst worden op openbare plekken of bij mensen in de tuin, zodat iedereen er boeken uit kan meenemen en boeken in kan terugzetten. Het fenomeen is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar inmiddels duizenden little free libraries bestaan. Op de website minibieb.nl zijn veel van de Nederlandse minibibliotheken geregistreerd. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie