HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking SeniorWeb, VOB en KB verlengd
06-05-2019
Op 2 mei hebben SeniorWeb, de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en de Koninklijke Bibliotheek (KB) hun samenwerking met vijf jaar verlengd. De samenwerking van de drie organisaties startte in 2017. 
De KB en SeniorWeb sloten in 2016 een samenwerkingsovereenkomst waarin was vastgelegd dat beide instellingen zich zullen inspannen om samen te werken aan het vergroten van de digitale vaardigheden en digitale participatie van ouderen. Deze overeenkomst, die aanvankelijk voor een jaar was, werd in 2017 verlengd en uitgebreid met de VOB, en is nu dus andermaal verlengd, dit keer met vijf jaar.

Op dit moment zijn er circa 100 lokale bibliotheken die samenwerken met een SeniorWeb Leslocatie. Alfred Haaksma, directeur van Bibliotheek Scherpenzeel, zegt op de VOB-website over de samenwerking: ‘SeniorWeb is een prachtige club! De bibliotheek en SeniorWeb versterken elkaar. De activiteiten lopen naadloos in elkaar over. De bibliotheek regelt alle organisatorische zaken, SeniorWeb gaat over de inhoud. Onze vrijwilligers opereren allemaal onder de paraplu van SeniorWeb. De ouderen die hier cursussen volgen, worden daar zelfstandiger van. Zonder de lessen van SeniorWeb waren zij nog steeds afhankelijk van hun kinderen of kleinkinderen geweest. Nu kunnen ze het zelf!’ 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie