HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mari Nelissen neemt afscheid als bestuursvoorzitter Noord Oost Brabantse Bibliotheken
09-05-2019
Mari Nelissen zal op 20 mei 2019 afscheid nemen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Hij vervulde de functie van bestuursvoorzitter en was daarmee de eindverantwoordelijke voor het bibliotheekwerk in de gemeenten Oss, Uden, Meierijstad, Landerd en Bernheze. 
Mari Nelissen begon zijn carrière als bibliothecaris in 1983 bij de Bibliotheek Drunen. Al snel kreeg hij de functie van regiodirecteur bij de Provinciale Bibliotheek Centrale Noord-Brabant. In 1990 werd hij directeur van Bibliotheek Oss. In de daaropvolgende decennia werd het werkgebied door fusies en gemeentelijke herindelingen almaar groter, waardoor de huidige organisatie inmiddels bestaat uit 17 vestigingen en circa 135 medewerkers. Bibliotheek Oss fuseerde in 2004 met de bibliotheken van de gemeenten Bernheze, Landerd en Maasdonk tot BasisBibliotheek Maasland, waarna in 2010 Bibliotheek Veghel fuseerde met BasisBibliotheek Maasland. Op 1 januari 2013 sloot Bibliotheek Uden zich aan bij BasisBibliotheek Maasland en sindsdien werken alle openbare bibliotheken in de Noordoost-Brabantse gemeenten Bernheze, Landerd, Oss, Uden en Veghel samen onder de naam NOBB - Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Per 1 januari 2017 behoren ook Schijndel en Sint Oedenrode (beide per 2017 samen met Veghel samengegaan in de nieuwe gemeente Meierijstad) tot het werkgebied van de NOBB.
Nelissen is sinds 2014 Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Hij heeft in de periode 1993 - 2014 ook de directievoering van Muzelinck Centrum voor de Kunsten en cultuurpodium De Groene Engel in Oss op zich genomen.

Mary Nelissen neemt op 20 mei afscheid met in de ochtend een college over zijn kijk op de toekomst van bibliotheken voor (oud-)collega’s, waarna in de middag het officiële afscheid voor genodigden volgt. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie