HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Karin Amatmoekrim, Joost Klein en Margje Woodrow schrijven geschenkbundel Boekenweek voor Jongeren
28-05-2019
De geschenkbundel bij de Boekenweek voor Jongeren, getiteld 3PAK, wordt  geschreven door het trio Karin Amatmoekrim, Joost Klein en Margje Woodrow. De Boekenweek voor Jongeren wordt georganiseerd door de CPNB, Stichting Lezen en de Schrijverscentrale en vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 29 september. 
Karin Amatmoekrim, Joost Klein en Margje Woodrow hebben speciaal voor de bundel ieder een kort verhaal geschreven. De geschenkbundel 3PAK wordt in september gratis weggeven in boekhandels, bibliotheken en op scholen en is geschikt voor alle leerlingen in de bovenbouw, van (v)mbo tot vwo. Er zijn speciale lespakketten beschikbaar waarmee scholieren en hun docenten ook klassikaal aan de slag kunnen gaan met de verhalen uit 3PAK
 
Tijdens de Boekenweek voor Jongeren vindt ook weer Literatour plaats: een toer van 21 schrijvers langs honderd middelbare scholen. ‘Zo worden maar liefst 10.000 jongeren direct bereikt op een manier die hen aanspreekt,’ aldus de CPNB. De deelnemende schrijvers zijn dit jaar: Daniëlle Bakhuis, Walter van den Berg, Khalid Boudou, Johan Fretz, Daan Heerma van Voss, Auke Hulst, Raoul de Jong, Marco Kunst, Alma Mathijsen, Cis Meijer, Jennefer Mellink, Gustaaf Peek, Jowi Smitz, Buddy Tegenbosch, Franca Treur, Wytske Versteeg, Robert Vuijsje, Maartje Wortel en de 3PAK-auteurs. Zij gaan op eigen wijze met leerlingen in de bovenbouw van vmbo, havo en vwo in gesprek over lezen en het schrijven van een boek.

Bij de start van de Boekenweek voor Jongeren worden ook de winnaars bekendgemaakt van het Beste Boek voor Jongeren 2019. Een volwassen vakjury nomineert tien boeken voor jongeren van 15 t/m 18 jaar, vijf in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en vijf in de categorie Vertaald. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt. Een jongerenjury kiest uiteindelijk welke boeken volgens hen de beste zijn van 2019. De twee winnaars worden op 20 september bekendgemaakt en ontvangen ieder een geldbedrag van 2500 euro.

In 2018 werd 3PAK geschreven door het trio Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong. Met de Boekenweek voor Jongeren kregen jongeren in 2018 ‘officieel’ in naam hun eigen Boekenweek. De Boekenweek voor Jongeren kwam feitelijk voort uit de campagne Literatour, die door Stichting CPNB en Stichting Lezen vanaf 2015 jaarlijks in september georganiseerd werd. De campagne ging met ingang van 2018 officieel verder onder de nieuwe naam 'Boekenweek voor Jongeren'.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie