HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Shortlist Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel bekend
04-06-2019
De shortlist van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019/2020 is bekend. Uit de 24 nominaties koos de vakjury de volgende zes kandidaten: de Bibliotheek Genk (Provincie Limburg), de Bibliotheek Bist (Antwerpen), de Bibliotheek De Factorij Zaventem (Vlaams-Brabant), Utopia Aalst (Oost-Vlaanderen), de Bib in het Park Wevelgem (West-Vlaanderen) en de Bib de Lettertuin (Sint-Pieters-Woluwe, Brussels Hoofdstedelijk Gewest). 
Shortlist Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel bekend
In de komende maanden zullen de zes genomineerde bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden door de juryleden, die de instellingen beoordelen op diverse criteria, zoals huisvesting, collectie, diensten en klantgerichtheid. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie krijgen extra aandacht.

De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury en het publiek tezamen. Deze opzet is bij de vorige verkiezing voor het eerst toegepast en krijgt vanwege het succes - 14.646 bibliotheekbezoekers brachten in 2017 een beargumenteerde stem uit op de bibliotheek van hun keuze - weer navolging.

Gedurende de hele maand augustus kan het publiek stemmen op www.bibliotheekblad.be. Welke bibliotheek uiteindelijk de beste zal blijken, wordt op donderdag 19 september bekendgemaakt tijdens Informatie aan Zee in Oostende.

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van de VVBAD. De vorige winnaars waren de Bibliotheek Balen, de Bibliotheek Herzele en de Bibliotheek Bilzen
 
Stemmen kan op deze pagina.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

van den branden
31-7-2019 16:50
hoe kan je stemmen????

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie