HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ledenwerfcampagne Bibliotheek Haarlemmermeer spreekt 'lastige' doelgroepen aan
10-07-2019
De Bibliotheek Haarlemmermeer is deze zomer met een ledenwerfcampagne gestart met als doel de breedte van het assortiment te laten zien en doelgroepen aan te spreken die voor bibliotheken vaak wat lastiger zijn, zoals mannen en jongeren. De campagne krijgt vorm middels buitenreclame met drie verschillende boodschappen: ‘Neem de bieb met je mee’ door middel van e-books, luisterboeken, ‘Ontspan met de bieb’ en ‘Besparen begint met de bieb’.  
Er wordt ook in beeld breed ingezet op doelgroepen. Marketingmedewerker Leontien de Graauw van Bibliotheek Haarlemmermeer zegt over de campagne: 'De vrouwen die we laten zien kunnen dertigers aanspreken, maar ook veertigers. Bovendien kozen we voor zowel een vrouw als een man om het digitale aanbod te laten zien.' De jongere doelgroep is ondervertegenwoordigd onder de huidige leden. 'Je leest veel over twintigers en dertigers die stress ervaren en burn-out klachten hebben, daarom wilden we ook benadrukken dat lezen de ideale manier is om jezelf te verrijken en tegelijkertijd optimaal te ontspannen. Daarnaast bleek uit recent onderzoek dat besparen nog steeds een belangrijke motivatie is voor mensen om een lidmaatschap bij de bibliotheek te nemen, dus daar wilden we mensen ook aan herinneren.'

De campagne is twee weken lang op abri’s te zien in de gehele gemeente Haarlemmermeer, en daarna nog twee maanden online via Google Ads, een Facebookcampagne, via publiciteit en advertenties in de lokale kranten en via de eigen bibliotheekkanalen.
 
Het aanbod bestaat eruit dat mensen die tussen 1 juli en 31 augustus gebruik maakt van de zomeraanbieding van de bibliotheek, de eerste drie maanden geen abonnementskosten betalen voor het meest volledige abonnement. Daarnaast krijgen de eerste 25 nieuwe leden een strandlaken cadeau.

Bibliotheek Haarlemmermeer geeft in een persbericht aan alvast tevreden te zijn over de resultaten van de eerste campagneweek, die ruim dertig nieuwe leden opleverde. 'Opvallend is dat daar dus ook mannen en jongeren tussen zitten. Ook net buiten de gemeentegrens vandaan. En we hopen dat dit nog even doorzet,' aldus de bibliotheek.
 
Uodate: Bibliotheek Haarlemmermeer geeft aan dat de campagne na ruim een maand inmiddels 140 nieuwe leden heeft opgeleverd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie