HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Bollenstreek organiseert benefietavond voor Taalhuis
12-07-2019
Bibliotheek Bollenstreek organiseert op vrijdagavond 27 september in Huis ter Duin het Noordwijks Boekenbal. Met deze benefietavond vraagt de bibliotheek aandacht voor laaggeletterdheid en wil zij geld ophalen ter financiering van  activiteiten van het Taalhuis.  
Tijdens het Noordwijks Boekenbal zullen sprekers als Nico Dijkshoorn, de Nederlandse voetbalster Rocky Hehakaija, dichter en performer Jeroen Naaktgeboren en Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, uiteenlopende onderwerpen onder de aandacht brengen. Daarnaast zijn er diverse interactieve break-out sessies over onder andere de invloed van stress op het brein, de opkomst van de netwerkgeneratie Z en het maken van een onvergetelijke indruk met een pakkend verhaal. De avond wordt op een feestelijke manier afgesloten met een netwerkborrel waarbij Soulband Capital S zorgt voor de muzikale omlijsting.

Bibliotheek Bollenstreek schrijft over de benefietbijeenkomst: ‘Tijdens deze feestelijke avond in Huis ter Duin wil het Taalhuis geld ophalen voor laaggeletterden in de gemeente Noordwijk. Daarmee kan het Taalhuis activiteiten voor laaggeletterden organiseren. Moeite met de Nederlandse taal komt nog steeds veel voor in Nederland, ook bij mensen die in Nederland zijn opgegroeid. De Gemeente Noordwijk telt tussen de 2300 en 3300 laaggeletterden in de leeftijd 16-65 jaar.’

Er zijn verschillende tickets voor de benefietavond, van normaal tot VIP of voor een hele tafel. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie