HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Gelderland Zuid lanceert met eerste ‘Interbibliothecaire Lezergame Toernooi’ nieuwe traditie
18-07-2019
Op vrijdagavond 12 juli was de stadsbibliotheek van Nijmegen het strijdtoneel van het eerste zogeheten ‘Interbibliothecaire Lezergame Toernooi’. In een pikdonkere bibliotheek bestreden vijf teams elkaar met laserguns. Met opzwepende muziek joegen de teams elkaar op en op grote schermen zagen ze op de teruglopende timer hoe lang een potje nog duurde. Uiteindelijk werd het een bloedstollende finale tussen het team van BiblioPlus (‘Burn the books’) en ‘De Arnhemse meisjes’ uit de Rijnstad. BiblioPlus won nipt en ging er met de wisseltrofee vandoor.
Bibliotheek Gelderland Zuid lanceert met eerste ‘Interbibliothecaire Lezergame Toernooi’ nieuwe traditie
Nieuw initiatief
Het idee voor een wedstrijd tussen bibliotheken ontstond nadat de collega’s van Bibliotheek Gelderland Zuid elkaar met laserguns hadden bevochten. Dit smaakte naar meer en was tevens een leuke aanleiding om de collega’s uit omringende bibliotheken beter te leren kennen. Bibliotheek Arnhem, NOBB, Wijchen en BiblioPlus waren enthousiast en vaardigden teams van zes à acht personen af. Tijdens een gezellige avond was er tussen de wedstrijden, en onder het genot van een hapje en drankje, genoeg tijd voor een goed gesprek.

Volgende editie in het Land van Cuijk
Het winnende team van BiblioPlus ontving niet alleen de beker en eeuwige roem, maar ook de verantwoordelijkheid om de volgende editie van het Lezergame Toernooi te organiseren. Dit zal weer gepland worden aan het begin van de zomervakantie. BiblioPlus geeft aan het leuk te vinden als dan nog meer bibliotheken meedoen. Geïnteresseerden kunnen zich alvast bij BiblioPlus melden via info@biblioplus.nl. 
 
Foto: Marjolein Hordijk


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie