HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stemming Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel
01-08-2019
Met ingang van vandaag is de stemming geopend voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel. 2019 / 2020 De stemperiode loopt tot en met vrijdag 31 augustus. Op 19 september wordt bekendgemaakt welke bibliotheek zich twee jaar lang de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel mag noemen.
 
Stemming Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel
Een deskundige, onafhankelijke en gevarieerd samengestelde selectiecommissie, waarin ook de VVBAD Sectie Openbare Bibliotheken vertegenwoordigd is, heeft uit verschillende nominaties zes bibliotheken (een per provincie en een uit het hoofdstedelijk gewest Brussel) gekozen die in aanmerking komen voor de titel.

De zes kandidaten worden vervolgens bezocht door mystery guests, die hun kennersblik laten gaan over zaken als gebouw & inrichting, diensten & producten, service & klantgerichtheid, maar die vooral oog zullen hebben voor de werking van de bibliotheek en het aanbod voor individuele en institutionele partners. 

Niet alleen de stem van de vakjury, ook die van het publiek telt mee (beide bepalen elk voor de helft de einduitslag), want in de periode van donderdag 1 augustus tot en met zaterdag 31 augustus kan iedereen op de website van Bibliotheekblad een stem uitbrengen op de bibliotheek van zijn/haar keuze. Behalve via foto's en geschreven profielen kan het publiek zich oriënteren op de kwaliteiten van de deelnemers met behulp van zes door de kandidaten aangeleverde video-impressies van hun bibliotheek. 

Genomineerde bibliotheken
De zes genomineerde bibliotheken zijn:

Bib de Lettertuin Sint-Pieters-Woluwe (zie video)
Bib in het Park Wevelgem (zie video)
Bibliotheek Bist Antwerpen (zie video)
Bibliotheek De Factorij Zaventem (zie video)
Bibliotheek Genk (zie video)
Utopia Aalst (zie video)

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt bekendgemaakt tijdens de plenaire (openings)sessie op Informatie aan Zee in Oostende (19 september) en mag zich twee jaar lang Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel noemen.

De stemming is op 31 augustus gesloten


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (3)

vandenbempt guido
2-8-2019 13:18
 De vriendelijkheid, de gedienstige houding van het personeel - concreet denk ik nu aan Kathleen N. en haar collega's, de geengageerdheid ... zijn waadevolle gegevendheden die noodzakelijk zijn om de verzuring een halt toe te roepen. Nog NOOIT is een reusachtige beuk begonnen als 'monument' ... dat gebeurt na vele jaren goed gedijen. Proficiat voor uw hulp aan de digibeten om hen die noodzakelijke 'hart onder de riem' te bezorgen naast het vele opbouwende in de bibliotheek zelf.
Linda Dejonghe
26-8-2019 15:12
 Fantastisch, doe zo voort!!!
P. Ingelaere
28-8-2019 12:26
 Schitterende bib. Moest ik er maar een straat vanaf wonen dan was ik waarschijnlijk de drukste bezoeker.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie