HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Sandra van Gaalen nieuwe directeur Fers
14-08-2019
Met ingang van 16 september zal Sandra van Gaalen aantreden als de nieuwe directeur-bestuurder van Fers (voorheen Bibliotheekservice Fryslân). Ze volgt Hans van Prooijen op, die vanaf december 2018 tot augustus 2019 interim directeur-bestuurder was.
Sandra van Gaalen is op dit moment nog directeur Maatschappelijk Presteren bij de Groningse woningcorporatie Lefier (waar ze sinds januari 2016 werkt) en zal halverwege september de overstap maken naar Fers. Daarvoor was ze onder andere zeven jaar werkzaam bij het UWV en tien jaar bij het CWI (de voorganger van het UWV).
 
In een persbericht meldt Fers aangaande de benoeming van Van Gaalen: 'Sandra heeft veel ervaring in het sociaal domein en maatschappelijk ondernemen, is strategisch sterk en heeft veel affiniteit met de maatschappelijke thema’s die bij Fers de focus hebben. We zijn blij met onze keuze en hebben er veel vertrouwen in dat Sandra de ingezette koers bij Fers verder kan brengen, nieuwe kansen kan creëren en Fers verder ontwikkelt tot een organisatie die als ruimtemaker en vernieuwer hét verschil maakt voor bibliotheken en partners in Fryslân.'

Van Gaalen wordt de opvolger van Hans van Prooijen, die begin december 2018 bij Bibliotheekservice Fryslân in dienst trad als interim directeur-bestuurder. Van Prooijen volgde Jacques Malschaert op, die in 2018, na ruim zeven jaar als directeur-bestuurder, vertrok bij Bibliotheekservice Fryslân. Vanaf eind mei van dit jaar opereert Bibliotheekservice Fryslân onder de nieuwe naam Fers. De oude naam dekte de lading niet langer meer, aldus de organisatie destijds. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie