HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Feestelijke heropening Bibliotheek Emmen na verbouwing
23-08-2019
 Op zaterdag 31 augustus wordt vanaf 10.30 uur met een feestelijk programma de hoofdvestiging van Bibliotheek Emmen aan het Noorderplein heropend. De bibliotheek was vanwege de herinrichting vanaf 2 juni gesloten.
Het feestprogramma op 31 augustus voorziet in veel muziek en activiteiten voor kinderen. Verder worden er die dag met regelmaat rondleidingen gehouden, waarbij uitleg wordt gegeven over de keuzes die de bibliotheek heeft gemaakt bij de herinrichting

De make-over was volgens de bibliotheek nodig om de centrale weer een hedendaagse uitstraling te geven en aan te passen aan de eisen van deze tijd. ‘Het interieur is aangepast aan de veranderende wensen van de gebruikers. Er zijn nu veel meer zit- en studieplekken. Voor veel mensen is de bibliotheek een prettige gratis werkplek met goede voorzieningen. De jeugdafdeling is nu in z’n geheel op de 1e verdieping te vinden. Dat is vooral prettig voor de gezinnen die met kinderen in verschillende leeftijden de bibliotheek bezoeken. Het nieuw ingerichte Biebcafé is een fijne plek om gezellig bij te praten, koffie te drinken of te lunchen en natuurlijk ook om de vele tijdschriften en kranten te lezen,’ aldus Bibliotheek Emmen.

In Emmen bestaan al enige jaren plannen om de centrale vestiging onder te brengen in een nieuw onderkomen, maar daarover bestond lange tijd onzekerheid, reden waarom getwijfeld werd over de wenselijkheid om het huidige pand aan het Noorderplein op te knappen. Begin dit jaar besloot de gemeente echter de verhuizing van de bibliotheek op de lange baan te schuiven, mede vanwege de nijpende financiële situatie waarin Emmen verkeert. Daarop besloot de bibliotheek de al eerder gemaakte plannen voor herinrichting van het pand aan het Noorderplein dit jaar uit te voeren. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie