HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Probiblio als eerste POI gecertificeerd
28-08-2019
Probiblio ontvangt op 2 september, als eerste Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI) in Nederland, een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van 'Kwaliteit in Beeld' die gelden voor bibliotheken, cultuurcentra en taalhuizen. 
Probiblio stelt in een persbericht blij te zijn met de uitslag en met het verkrijgen van het certificaat, dat vier jaar geldig is, de bevestiging te hebben gekregen de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. De auditor die namens CBCT langs geweest is, zegt over Probiblio onder andere. ‘De kracht van Probiblio ligt in het meebewegen met de veranderingen in het bibliotheekwerk. De gezonde financiële situatie staat mede borg voor de toekomstbestendigheid van de organisatie’.
 
Anne Rube, directeur: ‘We hebben allemaal bijgedragen aan het beeld wat we aan de auditoren hebben kunnen presenteren. Deze certificering is dus een compliment aan de hele organisatie. We hebben er zin in om de verbeterpunten aan te pakken. Steeds beter en professioneler worden is een ambitie die energie geeft.’ 
 
De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.  Een belangrijk onderdeel van de toetsing op grond van het certificeringskader Kwaliteit in Beeld (pdf) is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie en diensten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie