HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
IFLA-congres in 2021 naar Nederland
29-08-2019
Rotterdam is voor 2021 gekozen als congresstad voor het grootste wereldwijde bibliotheekevenement, het jaarlijkse IFLA-congres. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens de closing session van het IFLA World Library and Information Congress (WLIC) in Athene. 
IFLA-congres in 2021 naar Nederland
Het congres van de International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) vindt plaats van 19 tot 26 augustus 2021 in Nederland in het vernieuwde Rotterdam Ahoy Convention Center. Gedurende het congres worden toonaangevende innovatieve bibliotheken in Nederland bezocht. Daarnaast zal een aantal activiteiten op diverse locaties in het land en in het bijzonder in Rotterdam plaatsvinden. Het jaarlijkse IFLA WLIC-congres trekt rond de 5000 deelnemers uit circa 135 landen. 

IFLA Rotterdam
Theo Kemperman richt zich namens het Nationaal Comité tot de zaal tijdens de closing session van WLIC 2019 in Athene.
 
'Let's work together .. in Rotterdam!' is de titel van het voorstel waarmee zes samenwerkende partijen het congres van 2021 naar Rotterdam hebben gehaald. De kandidatuur is een samenwerking tussen Bibliotheek Rotterdam, de Koninklijke Bibliotheek (KB), de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), samenwerkende POI’s Nederland (SPN), bibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Rotterdam Partners. Sterke punten van het Nederlandse voorstel waren volgens IFLA de goede congreslocatie, de sterke band met de stad Rotterdam en de steun van een hecht nationaal, regionaal en lokaal netwerk van bibliotheekorganisaties en overheden.

Bibliotheken en inclusieve samenlevingen
In het congres staan de doelen uit de IFLA Global Vision (pdf) centraal. Deze visie beschrijft hoe bibliotheken wereldwijd kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving. Belangrijke onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens het congres zijn persoonlijke ontwikkeling, het stimuleren van lezen, het ontwikkelen van taal- en digitale vaardigheden, de vrije toegang tot cultuur, (digitale) kennis en informatie en het koesteren van onze cultuur. Zo is het congres verbonden met de geest van de bekendste Rotterdammer Erasmus, aldus Bibliotheek Rotterdam in een persbericht.

Rotterdam presenteert zich in deze video als de gaststad van het World Library and Information Congress in 2021.
 
Zie ook het interview met Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam en voorzitter van het Nationaal Comité, over de organisatie van het IFLA-congres in 2021.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie