HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zwolle krijgt instrumentenbibliotheek
02-09-2019
 Op vrijdag 13 september opent basisschool De Wendakker een instrumentenbibliotheek voor de verhuur van muziekinstrumenten aan scholen, culturele verenigingen en instellingen uit Zwolle en omgeving. De instrumentenbibliotheek is mede mogelijk gemaakt door Stadkamer Zwolle.
De Wendakker meldt in een persbericht cultuur hoog in het vaandel te hebben staan, en dan met name het vak muziek. ‘Alle leerlingen genieten in hun basisschoolcarrière vanaf groep 1 tot en met groep 8 van goed muziekonderwijs door middel van doorlopende leerlijn, meerdere vaste muziekdocenten en nauwe samenwerking met Hedon en de MEC muziekschool,’ aldus De Wendakker.
Om ook kinderen buiten de school in de Zwolse wijk Stadshagen een kans te geven om muziek te maken, heeft men het initiatief genomen om de muziekinstrumenten via de website dewendakkerverhuurt.nl beschikbaar te stellen. De prijs voor de verhuur van een instrument lopen uiteen van bijvoorbeeld 1 euro per week voor een blokfluit tot 6 euro per week voor een saxofoon. De instrumentenbibliotheek richt zich met name op andere scholen en culturele instellingen; voor particulieren is het niet mogelijk instrumenten te huren.

De instrumentenbibliotheek is mede mogelijk gemaakt door Stadkamer Zwolle en middels een financiële bijdrage van Hervormd Weeshuis.

De muzikale opening van de instrumentenbibliotheek vindt plaats op vrijdagmorgen 13 september om 11:00 uur op het schoolplein van De Wendakker.  


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie