HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
DNK Assen publiceert eerste maatschappelijk jaarverslag
05-09-2019
DNK Assen brengt dit jaar voor het eerst, naast een financieel jaarverslag, ook een maatschappelijk jaarverslag uit, dat is opgesteld aan de hand van de kernwaarden van DNK en de Global Goals (duurzaamheidsdoelstellingen) zoals die zijn geformuleerd door de VN. 
DNK stelt bewust bezig te zijn om haar maatschappelijke activiteiten te verbinden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. In 2018 zijn deze doelen door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ook vertaald (pdf) naar gemeentelijk niveau.
DNK (bibliotheek, bioscoop en theater) geeft aan naast haar primaire aanbod aan films, voorstellingen, activiteiten en het uitlenen van boeken, ook programmaonderdelen met een grote maatschappelijke waarde en impact aan te bieden. Deze maatschappelijke activiteiten zijn minder bekend bij het grote publiek, reden waarom DNK ze met het maatschappelijk jaarverslag beter onder de aandacht wil brengen.
Directeur Hanneke Bruggeman: ‘DNK spant zich al jaren in voor mensen die het minder goed hebben. For the greater good. Wij zien het als een vanzelfsprekende taak, sterker nog: we zijn het aan onze stand verplicht. De goede dingen goed doen, daar gaan wij voor.’ 
 
Het maatschappelijk jaarverslag 2018 (pdf) biedt een overzicht van uiteenlopende activiteiten en projecten die al dan niet in samenwerking met andere maatschappelijke partners zijn opgezet, zoals de Taalhuizen en Letter voor letter, de Beursvloer, de lezingenreeks Derde Dinsdag, de organisatie van een uitslagenavond na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, activiteiten tijdens de Regenboogweek gericht op de sociale acceptatie van LHBTI’s en activiteiten op het gebied van mediawijsheid en digitale geletterdheid.

DNK stelt verder met het herziene tv-programma Kolkende Taal (dat gemaakt wordt in samenwerking met RTV Drenthe) een format gevonden te hebben om maatschappelijke thema’s met een breed publiek te delen en bespreekbaar te maken. Het culturele televisieprogramma zal vanaf 11 september tweewekelijks primetime op woensdagavond op RTV Drenthe te zien zijn. De opnames vinden plaats in het Leescafé van de Bibliotheek en zijn gratis bij te wonen. Tijdens een opnamemiddag worden vier edities van Kolkende Taal opgenomen waarin de meest uiteenlopende thema’s uit de wereld van film, theater en literatuur leidend zijn. De eerstvolgende Kolkende Taal-middag in DNL vindt plaats op zondag 8 september.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie