HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
DNK Assen en Bibliotheek Enschede starten leertraject voor laaggeletterde werkzoekenden
12-09-2019
Met ingang van september starten DNK Assen en Bibliotheek Enschede onder de naam 'Swoesj' een leertraject voor laaggeletterde werkzoekenden dat door beide organisaties als uniek wordt aangeduid.
In een persbericht stelt DNK Assen dat niet goed kunnen lezen en schrijven veel effect heeft op iemands leven. Het wordt vaak in verband gebracht met een sociaal isolement, schuldenproblematiek en gezondheidsklachten. Hierin moet het leertraject ‘Swoesj’ voor deelnemers een verschil gaan maken.
 
In het kader van het leertraject worden mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven gedurende tien maanden geholpen met het behalen van eigen doelen om zichzelf te ontplooien door hun lees- en schrijfvaardigheid te verbeteren. Hiervoor krijgen ze een tablet in bruikleen om elke week oefeningen te maken. Dit is ook waar het leertraject ‘Swoesj’ (het geluid van swipen) zijn naam aan ontleend, want deelnemers leren door handig te worden met een tablet zichzelf te ontwikkelen. Als het leertraject succesvol wordt afgerond, mag de deelnemer de tablet houden.

Er zijn geen kosten voor deelname aan het leertraject verbonden. Wel wordt van de deelnemer verwacht dat hij/zij voor een jaar beschikbaar is om een keer per week naar de les te komen en thuis drie uur te besteden aan het maken van oefeningen. Ook is de bereidheid nodig om een aantal tests te doen om de vooruitgang te meten.

Het leertraject is een initiatief van Bibliotheek DNK en Bibliotheek Enschede.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie