HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vernieuwde Bibliotheek Gieten heropent op 19 september
12-09-2019
Op 19 september vindt, na een verbouwing van vijf maanden, de feestelijke heropening plaats van de compleet vernieuwde Bibliotheek Gieten.
Met de verbouwing van Bibliotheek Gieten zijn er overal op de vloer gezellige zitjes gekomen, is er een nieuwe jeugdhoek gecreëerd en in het hart van de bibliotheek een cursusruimte, waar allerlei activiteiten georganiseerd worden. De bibliotheek wil met de herinrichting meer ruimte geven aan functies als ontmoeten, leren en debat, waardoor er nu bijvoorbeeld ook gelegenheid is tot het organiseren van debatavonden waar men met elkaar van gedachten kan wisselen. Voor de kinderen is er de BiebFabriek, waar ze technisch leren knutselen.

Op verzoek van de inwoners van Gieten (ca 5000 inw), die mee hebben gedacht over de herinrichting, is er gekozen voor een flexibele inrichting, waardoor inwoners en andere organisaties zelf activiteiten in de bibliotheek kunnen organiseren. Te denken valt aan een mantelzorgochtend van een welzijnsinstelling, een lezing over schermverslaving, een netwerkbijeenkomst voor ondernemers, of misschien zelfs een theatervoorstelling.
 
Eind april begon de verbouwing van de bibliotheek. Tijdens de meest ingrijpende klussen, die plaatsvonden van maandag 6 mei tot en met dinsdag 11 juni, was de bibliotheek gesloten voor het publiek..Gedurende deze periode konden leden wel blijven lenen via een pop-upbibliotheek in de centrale hal van het gemeentehuis, tegenover de bibliotheek.

De feestelijke openingsbijeenkomst op donderdag 19 september vindt plaats van 14.00 -18.00 uur. Na een welkomstwoord door bibliotheekmanager Lammie van der Tuuk zal wethouder Bas Luinge samen met twee bibliotheekleden de officiële opening verrichten. Daarna is er in de bibliotheek een voorproefje te vinden van diverse activiteiten die de bibliotheek organiseert. Zo kunnen bezoekers meer leren over online privacy in de Data Detox Bus, of de wereld van virtual reality ontdekken met een VR-bril. Daarnaast zijn het Taalhuis en de Speel-OTheek aanwezig met activiteiten, en is er muziek en poëzie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie