HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Hebban.nl organiseert online leesclubs in het kader van Nederland Leest
10-10-2019
Online lezerscommunity Hebban organiseert samen met de CPNB en de openbare bibliotheken in het kader van de campagne Nederland Leest de 'grootste online leesclub van Nederland’ onder de titel ‘Nederland Leest samen op Hebban’. 
De campagne Nederland Leest vindt plaats van 1 tot en met 30 november. Dit jaar staat het thema ‘duurzaamheid’ centraal. Tijdens de campagne doen bibliotheken een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk van Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.

Online lezerscommunity Hebban, de CPNB en de bibliotheken organiseren ter ondersteuning van de campagne Nederland Leest gezamenlijk online leesclubs rondom Winterbloei, onder de titel ‘Nederland Leest samen op Hebban’. Bibliotheken kunnen een eigen online leesclub op Hebban inrichten, waar met en door leden kan worden gediscussieerd over Winterbloei. Per aangemelde bibliotheek kunnen leesclubs van 15 à 25 mensen gevormd worden. Alle voorbereidingen worden door de redactie van Hebban getroffen. Per leesclub is er minimaal één gastheer of gastvrouw van de bibliotheek aanwezig om met leden over het boek te discussiëren. Deze vrijwilligers worden ondersteund door het Hebban-team. Bibliotheken kunnen zich nog tot en met 15 oktober aanmelden

Hebban.nl werd in 2014 opgericht en groeide binnen enkele jaren uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen, met inmiddels meer dan 175.000 leden. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie