HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Oeuvreprijs Victorines voor Rob Bruijnzeels en Joyce Sternheim
17-10-2019
Het Victorine van Schaickfonds | KNVI heeft de vijf winnaars bekendgemaakt  van de Victorines 2019. Het bestuur van het fonds kent dit jaar de oeuvreprijs toe aan Rob Bruijnzeels en Joyce Sternheim voor hun niet aflatende bijdragen aan de ontwikkeling van het openbaar bibliotheekwerk. 
Dit jaar waren er 37 inzendingen die mee hebben gedongen naar één van de Victorines 2019. De inzendingen waren allemaal van hoge kwaliteit, waardoor het voor de jury enerzijds een genoegen was om alle inzendingen te lezen, te bekijken en te waarderen. Gelijktijdig was het een hele klus om de selectie te maken en prijswinnaars te kiezen, aldus het Victorine van Schaickfonds in een persbericht.

Dit jaar worden er vijf verschillende prijzen uitgereikt.

KNVI|Victorine van Schaickfonds prijs
Deze wordt uitgereikt aan Vicky Breemen voor haar proefschrift The interplay between copyright law and libraries: In pursuit of principles for a library privilege in the digital networked environment. Vicky Breemen werd in 2012 ook al onderscheiden met een Victorine van Schaickprijs voor haar onderzoeksmasterscriptie Informatierecht, getiteld Borrowing from the old to facilitate the new: the future of the library privilege in the digital world. Zij is daarmee de eerste vakgenoot die de prijs twee keer mocht ontvangen.

De Scriptieprijs gaat dit jaar naar Paula Drewes voor haar scriptie Lezen achter de tralies: De gevangenisbibliotheek en haar functies.

Initiatiefprijs
Rens van der Schoot en zijn team zullen de Victorine Initiatiefprijs in ontvangst mogen nemen voor hun project Automated Systematic Review.

Oeuvreprijs
Het bestuur van het fonds kent dit jaar de oeuvreprijs toe aan Rob Bruijnzeels en Joyce Sternheim voor hun niet aflatende bijdragen aan de ontwikkeling van het openbaar bibliotheekwerk. Rob Bruijnzeels en Joyce Sternheim zijn verbonden aan het Ministerie van Verbeelding, een collectief van creatieve denkers en doeners die gezamenlijk hun kennis en verbeeldingskracht inzetten om bibliotheken en andere culturele instellingen te helpen bij het realiseren van hun toekomstplannen.

Aanmoedigingsprijs
Marit Leendertse ontvangt een aanmoedigingsprijs voor haar scriptie Hoe zie jij het?.

De prijzen zullen aan de winnaars worden overhandigd tijdens het KNVI event Smart Humanity 2019 op 14 november a.s. in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Het bestuur van het Victorine van Schaickfonds heeft tevens besloten om een bedrag te doneren aan Ali-Haydar Çakmak voor zijn initiatief om een jeugdbibliotheek op te richten in Noord Syrië. (Zie ook het in 2016 op deze website gepubliceerde gastblog van Ali-Haydar Çakmak: ‘Bouwen aan een jeugdbibliotheek in Rojava’) 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie