HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gerdy Harteveld benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting NBD Biblion
21-10-2019
Op donderdag 26 september is Gerdy Harteveld benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting NBD Biblion. Eerder dit jaar is de organisatievorm van NBD Biblion aangepast, waardoor zij van een BV is omgevormd tot een stichting, met daarbij horend een Raad van Toezicht. 
Gerdy Harteveld bekleedt (en bekleedde) verschillende bestuurlijke functies, onder andere als voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Stichting Anton Constandse en Geonovum en als commissaris bij onder andere Adse Consulting and Engineering, Tie Kinetix en Dyade. NBD Biblion omschrijft Harteveld in een persbericht als ‘een ervaren supervisor en lid van verschillende RvTs en Commissarissen bij Nederlandse publieke organisaties en private bedrijven. Bovendien brengt Gerdy Harteveld een ruime ervaring in het ontwikkelen van IT-strategie, evenals het beheren van complexe projecten, zowel in publieke als semi-publieke omgevingen mee. Gerdy is een ervaren professional met een sterke persoonlijke visie op leidinggeven, waarbij het stimuleren van talent binnen organisaties centraal staat. Haar verbindende kracht in combinatie met haar technologische kennis, en ervaring op het gebied van publiek-private samenwerking maken haar een uitstekende voorzitter van de Raad van Toezicht,’ aldus NBD Biblion.

NBD Biblion maakte in juni van dit jaar een transitie van een BV naar een stichting om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de branche om transparanter te zijn, aldus directeur Nina Nannini destijds. Enkele commerciële en meer risicodragende activiteiten die niet tot de kernactiviteiten van NBD Biblion horen, zoals machinebouw, Printing On Demand en Binding On Demand, werden ondergebracht in twee BV’s. De transitie naar de stichtingsvorm betekende onder andere ook dat er een Raad van Toezicht in het leven werd geroepen. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur van de Stichting NBD Biblion en haar dochtermaatschappij(en) en bestaat verder uit vertegenwoordigers van de founding fathers van NBD Biblion: de openbare bibliotheken, de uitgevers, en de boekverkopers. De Raad van Toezicht (pdf) bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht leden, inclusief de voorzitter. Vier leden zullen worden benoemd door de drie brancheverenigingen (waarvan 2 door de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), 1 door de Koninklijke Boekverkopersbond (Kbb) en 1 door de Groep Algemene Uitgevers (GAU)). De Raad zal eind dit jaar worden versterkt met twee toezichthouders van buiten de branche.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie