HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Oud-hoofdredacteur Bibliotheekblad Frans Stein overleden
25-10-2019
Op dinsdag 22 oktober is Frans Stein, voormalig hoofdredacteur van Bibliotheekblad, op 81-jarige leeftijd overleden.  
Oud-hoofdredacteur Bibliotheekblad Frans Stein overleden
Frans Stein begon zijn carrière in de bibliotheekwereld in 1970 bij het Katholiek Bibliotheek en Lectuurcentrum (KBLC), een van de fusiepartners die in 1972 het Nederlands Bibliotheek en Lektuur Centrum (NBLC) oprichtten. Hij was onder meer redacteur van Mens en Boek, dat in 1972 opging in Bibliotheek en Samenleving (B&S), waarvan hij redactiesecretaris werd. In 1997 werd B&S samengevoegd met het ook door het NBLC uitgebrachte Info Bulletin en ging het BibliotheekBlad heten. Frans werd de hoofdredacteur en de verschijningsfrequentie ging omhoog van maandelijks naar tweewekelijks.

Eind 1998 nam Frans Stein afscheid als hoofdredacteur omdat hij met de VUT ging. Bij zijn afscheid gaf hij aan actief te willen blijven door zijn aandacht te richten op andere interessegebieden: ‘Iets wat inspanning en aandacht vraagt. Ik denk dat ik Chinees ga studeren. Ook hoop ik zo nu en dan journalistieke activiteiten te ontplooien, misschien voor het bibliotheekwerk, en veel meer tijd in te ruimen voor literatuur en de piano. Voor mij dus geen bejaardengymnastiek.’

Frans leed al enige tijd aan een niet operabele vorm van kanker en hoewel hij afgelopen augustus na het beëindigen van een aantal chemokuren nog optimistisch gestemd was over de prognoses, heeft hij de strijd tegen deze verraderlijke en meedogenloze ziekte toch moeten opgeven.
Frans laat een echtgenote, drie kinderen en kleinkinderen achter. Zij hebben op een mooie wijze afscheid van elkaar kunnen nemen.

De crematie vindt aanstaande maandag 28 oktober plaats in crematorium IJsselhof (Goejanverwelledijk 6) te Gouda. Vanaf 12.45 uur is er gelegenheid afscheid van hem te nemen.

Zie ook dit in memoriam op de website van de Vereniging Senioren Landelijke Bibliotheekorganisaties S.L.B.O.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie