HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Tweehonderd bibliotheken doen dit jaar mee aan Joris' Kerstboom
05-11-2019
Vanaf 6 december staan in circa 200 bibliotheken Joris’ Kerstbomen, zo meldt Probiblio, dat hiervoor samenwerkt met KRO-NCRV. Het is de derde editie van het initiatief, dat voortkomt uit het tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. Met de actie willen bibliotheken laten zien ook ontmoetingsplekken te zijn.
Vorig jaar deden er circa 170 bibliotheken door het hele land mee aan de Joris’ Kerstboom-actie. Vanwege het succes van vorig jaar zijn Probiblio en KRO-NCRV voor de derde keer een samenwerking aangegaan rondom het tv-programma Joris’ Kerstboom.
 
Vanwege het tienjarig jubileum van het programma worden de activiteiten dit jaar uitgebreid. In 2019 zal Joris’ Kerstboom in alle provincies aanwezig zijn, zullen er op acht locaties opnames zijn (waaronder in een bibliotheek) en wordt de campagne voor Joris’ kerstboom door KRO-NCRV groter aangepakt, onder andere met een online actie.

Vanaf 6 december staan in circa 200 bibliotheken Joris’ Kerstbomen. De opzet is hetzelfde als het televisieprogramma; de bibliotheekbezoeker krijgt de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de kerstboom te hangen. Probiblio noemt de boom 'een ontmoetingsplaats waar je een reddende engel kunt bedanken, sorry tegen iemand kunt zeggen of een hechte vriendschap kunt bezingen'. KRO-NCRV en ProBiblio zien hun samenwerking als een kans om mensen in de bibliotheek met elkaar in gesprek te laten gaan en om de verbinding tussen het televisieprogramma Joris' Kerstboom en de mensen in de samenleving te versterken.

Op woensdag 11 december brengt Joris Linssen een bezoek aan de Eemland bibliotheek in Amersfoort en gaat hij het gesprek aan met bibliotheekbezoekers.
Joris’ Kerstboom heeft dit jubileumjaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.
Probiblio heeft een communicatietoolkit voor bibliotheken samengesteld.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie