HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Forum Groningen geopend
01-12-2019
Tijdens het 24 uur durende openingsfeest kreeg het culturele pronkstuk van stad en provincie Groningen te maken met een overweldigende toestroom van bezoekers.
Forum Groningen geopend
Er gaat niets boven Groningen maar er gaat iets boven het Forum: de Martinitoren. Op het sinds vrijdag 29 november voor publiek toegankelijke cultuurpaleis heeft men vanaf het dakterras een panoramisch uitzicht over Groningen en op de nabije toren. Wie op de tweede dag tegen het middaguur naar binnen wilde moest naar schatting een uur in de rij staan, het kon ook anderhalf uur worden. Op dat moment waren er al 15.000 bezoekers geweest.

‘We hadden natuurlijk gedacht dat er veel mensen zouden komen in het openingsweekend, maar dat het er zoveel zouden zijn hadden we nooit gedacht’, aldus algemeen directeur Dirk Nijdam tegen RTV Noord.
Hier verzorgt Nijdam een rondleiding.

De opening werd luister bijgezet door Groningse studenten verkleed als sprookjesfiguren, Tim den Besten ondervroeg in zijn talkshow ‘beslissers, bouwers, kunstenaars en bezoekers’ over de totstandkoming van het Forum en er stonden diverse andere activiteiten op het rijk gevulde programma.

Daags voor de opening wijdde EenVandaag een item aan het Forum, dat hier terug te zien is. Op de openingsdag stond Dirk Nijdam RTV Noord te woord, dat is hier te zien. Meer over het Forum in Bibliotheekblad 10.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie