HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliobus Goes vervangen door leespunten in scholen
03-12-2019
De gemeente Goes heeft besloten om per 1 januari 2020 de dienstverlening van de bibliobus in ’s-Heer Hendrikskinderen en Wilhelminadorp te beëindigen. Daarvoor in de plaats realiseert de Bibliotheek Oosterschelde twee nieuwe leespunten in scholen. 
Bibliotheek Oosterschelde omschrijft de leespunten als een mini-bibliotheek met een collectie boeken voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het leespunt is ook een afhaalpunt voor volwassenen voor het afhalen van gereserveerde materialen van de bibliotheek en het inleveren van materialen. De leespunten komen in basisschool De Poeljeugd in ’s-Heer Hendrikskinderen en basisschool Stamperiusschool in Wilhelminadorp.

De gemeente Goes besloot eind 2017 te stoppen met de bibliobus in de kernen s-Heer Hendrikskinderen (circa 1300 inwoners) en Wilhelminadorp (circa 800 inwoners). Er werd te weinig gebruik van gemaakt, volgens de gemeente, die het daarmee als een relatief dure voorziening beschouwde. De verantwoordelijke Goese wethouder Loes Meeuwisse gaf destijds aan de voorziening in overleg met mensen uit de dorpen te willen afbouwen en het bedrag dat vrijkwam (circa 30.000 euro) te willen inzetten voor een alternatieve voorziening. De dorpsraden van beide dorpen en de lokale partij Nieuw Goes hebben nog geprobeerd de bibliobus te behouden, met als belangrijkste argument dat de bus een belangrijke voorziening voor de leefbaarheid en (taal)educatie van kinderen in de kleine kernen is, maar zonder resultaat.

In andere kernen binnen de gemeente Goes (onder andere Kattendijke en Wolphaartsdijk) was de bibliobus reeds eerder opgeheven. De gemeente Goes (circa 37.000 inwoners) telt nu nog één volwaardige bibliotheekvestiging, in de plaats Goes (circa 28.000 inwoners), die nu nog gevestigd is aan de Oostwal, al bestaan er al geruime tijd plannen voor de realisatie van een nieuwe bibliotheek in nu nog leegstaande winkelpanden in het Kolveniershof. De verhuizing van de bibliotheek werd in mei van dit jaar echter uitgesteld omdat er problemen waren bij de verkoop van het huidige pand. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie