HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
CPNB en Hebban.nl gaan samenwerken
05-12-2019
De Stichting CPNB en online lezerscommunity Hebban.nl starten een samenwerking. Doel is de Nederlander te inspireren meer te lezen, door aansluitend bij bestaande campagnes gezamenlijk extra acties te organiseren en content te maken. De samenwerking is op basis van gelijke inzet van middelen en kent een proefperiode van één jaar, maar beide partijen hebben de intentie uitgesproken langdurig partners te willen zijn. 
De CPNB stelt in een persbericht dat de samenwerking perfect past in haar nieuwe strategie ‘De lezer centraal’, die zich richt op het aanwakkeren van de leescultuur in Nederland door lezers te inspireren en te helpen bij hun boekenkeuze. De CPNB geeft aan dat beide samenwerkingspartners een ideale combinatie vormen. ‘De stichting CPNB heeft als doel mensen meer boeken te laten lezen. Door lezers te inspireren, worden zij gestimuleerd naar boekwinkel en bibliotheek te gaan. Een effectieve en efficiënte manier om dat te doen is het creëren van een groot online lezersplatform. Het is echter zonde om tijd en geld te steken in een nieuw initiatief als dat al bestaat. Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 180.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland. Op Hebban.nl vinden lezers boekennieuws, -tips, -recensies en -inspiratie, maar ook de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan dankzij de vele leesclubs. Er worden al veel lezers bereikt door Hebban.nl, maar door deze samenwerking met de CPNB is de verwachting het bereik flink te vergroten,' aldus de CPNB.

De samenwerking gaat concreet betekenen dat binnen de bestaande leesbevorderende campagnes, zoals de Boekenweek, Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen en Nederland Leest, de CPNB samen met Hebban.nl extra acties en content gaat maken. Ook komen er speciale leesclubs bij de thema’s van de campagnes. Bij Nederland Leest is dit jaar reeds geëxperimenteerd met door Hebban.nl georganiseerde leesclubs die aansloten bij de campagne. ‘De CPNB zal Hebban.nl versterken en helpen het bereik te vergroten door voortdurend naar het lezersplatform te verwijzen en het platform te verrijken met content. In verband met deze samenwerking zal op zeer korte termijn de huidige aankoopknop van Hebban.nl worden verwijderd, Hebban.nl wordt helemaal een inspiratieplatform. De CPNB en Hebban.nl willen komend jaar gebruiken om van elkaar te leren en te experimenteren om uiteindelijk zo effectief mogelijk verder te gaan met het gezamenlijke doel: mensen inspireren meer boeken te gaan lezen,’ aldus de CPNB.

Eveline Aendekerk, directeur stichting CPNB: ‘Het is bijzonder en knap hoe Hebban.nl in vijf jaar tijd is uitgegroeid tot een belangrijk platform voor lezers van boeken. Het inspireert lezers en helpt te kiezen tussen al die mooie boeken die worden uitgegeven. Een plek die we als boekenvak moeten koesteren en die de potentie heeft nog veel groter te groeien. En dat is in ons aller belang, want een grote online lezerscommunity biedt talloze mogelijkheden voor impactvolle activaties die uiteindelijk moeten leiden tot een grotere boekenafzet in Nederland. Ik ben reuze trots op deze samenwerking en hoop van harte dat het het begin is van nog veel meer moois. We slaan de handen ineen om nog meer lezers te bereiken en ze aan te zetten tot een gang naar boekwinkel en bibliotheek.’ 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie