HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Thema Kinderboekenweek 2020: 'En toen?'
12-12-2019
De Kinderboekenweek 2020 zal in het teken staan van het thema 'En toen?', waarbij kinderen de geschiedenis induiken en werelden van vroeger ontdekken door het lezen van boeken, zo maakt de CPNB bekend. Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Mylo Freeman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.
De 66ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 30 september tot en met 11 oktober 2020. Het Kinderboekenweekgeschenk van Arend van Dam, bekend van De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij, wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van tenminste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek van Mylo Freeman is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.
 
De CPNB schrijft over de Kinderboekenweek 2020: 'Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!'

Alle kinderen in Nederland in de leeftijdscategorie 6 tot en met 12 jaar kunnen in het voorjaar ook weer stemmen op hun favoriete kinderboek. De publieksprijs van de Kinderjury wordt de publieksprijs van de Kinderboekenweek. De Kinderjury vindt plaats van 4 maart tot en met 24 juni 2020.

Voor het negende opeenvolgende jaar zal Kinderen voor Kinderen bij het thema van de Kinderboekenweek weer een passend lied uitbrengen, dat tevens de titelsong is van het gelijknamige nieuwe album. Op 11 oktober sluit de Kinderboekenweek traditiegetrouw af met de NS Kinderboekenruil.

De CPNB maakt overigens ook nog bekend dat voor het eerst in 25 jaar de brancheorganisatie voor het christelijke boek (BCB) mee zal doen met de Kinderboekenweek. 'Onveranderd zijn de speciale actieboeken van BCB (een voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw) passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books). Ina van der Beek (Uitgeverij Den Hertog) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Judith van Helden (Uitgeverij Columbus) schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.
Voor leerkrachten van basisscholen verschijnt er weer een werkmap met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken,' aldus de BCB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie