HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cubiss en BiSC verlengen samenwerking met 5 jaar
13-12-2019
De twee provinciale ondersteuningsinstellingen Cubiss (Noord-Brabant en Limburg) en BiSC (Utrecht) hebben besloten een vervolg te geven aan de samenwerking die ze zo’n drieënhalf jaar geleden zijn aangegaan. Op 12 december ondertekenden beide organisaties daartoe een overeenkomst om die samenwerking met nog eens vijf jaar te verlengen. De samenwerking richt zich met name op het gebied van ICT-dienstverlening en alle daarmee samenhangende innovaties voor bibliotheken en hun partners. 
BiSC en Cubiss maakten op 1 juli 2016 bekend hun krachten te bundelen op het gebied van ICT-dienstverlening en innovatie. De samenwerking betreft onder andere een gezamenlijk innovatieplatform. Beide partners meldden destijds: 'De samenwerking stelt beide provinciale ondersteuningsinstellingen (POI’s) in staat met meer slagkracht hun wettelijke innovatietaak uit te voeren. De ambitie is om bibliotheken effectiever te ondersteunen in hun transitie van een klassieke naar een brede, educatieve bibliotheek. Daarnaast willen beide POI’s aanmerkelijk bijdragen aan kostenbeheersing voor bibliotheken en hen de zorg uit handen nemen op ICT-gebied. De samenwerking is geboren vanuit een gedeelde overtuiging; dat efficiënte en vernieuwende (ICT-) dienstverlening aan bibliotheken cruciaal is, zodat zij hun ambitie van “partner in persoonlijke ontwikkeling” kunnen waarmaken.’

De samenwerkingspartners melden nu in een persbericht onder andere binnen het platform met partners samen te werken aan digitale innovaties, waarmee de meerwaarde van bibliotheken structureel kan worden vergroot, zoals middels de inzet van CRM en internettechnologie.‘Binnen dit platform is ruimte voor meer enthousiaste partners uit de sector die samen willen werken aan de toekomst van de bibliotheek,’ aldus beide organisaties.
De partners werken ook samen op het gebied van educatie en basisvaardigheden. Binnen de samenwerking is het vooral Cubiss die hier haar expertise op dit gebied inzet voor alle bibliotheken in Noord-Brabant, Limburg en Utrecht. BiSC is de drijvende kracht waar het gaat om de samenwerking op het gebied van bibliotheekautomatisering binnen het Platform Midden-Zuid. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie