HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KopGroep Bibliotheken en Johan Cruyff Foundation starten samenwerking
18-12-2019
KopGroep Bibliotheken in Den Helder zal op donderdag 19 december als eerste bibliotheek een convenant ondertekenen waarin de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation bekrachtigd wordt. Vanaf januari 2020 gaat de bibliotheek programmering verzorgen op het Cruyff Court Nieuw Den Helder. Naar verwachting zullen er binnenkort meer bibliotheken volgen. 
Probiblio stelt in een persbericht dat het doel van de Cruyff Foundation is om zoveel mogelijk kinderen de ruimte te geven om te sporten en bewegen, met speciale aandacht voor kwetsbare kinderen. De Cruyff Foundation wil met de Cruyff Courts een veilige speelruimte bieden die uitnodigt om buiten te spelen en die kinderen de gelegenheid geeft om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen. Of zoals Probiblio schrijft: ‘Een veilige ontmoetingsplek waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen.’
‘Ook voor de bibliotheek zijn kinderen in deze wijken een belangrijke doelgroep. Veel van deze kinderen hebben een taalachterstand. Door de samenwerking met de Cruyff Foundation kunnen bibliotheken deze kinderen op een toegankelijke manier helpen zich verder te ontwikkelen,’ aldus Probiblio.

Met het ondertekenen van het convenant spreken KopGroep Bibliotheken en de Cruyff Foundation af dat kinderen binnenkort op het Cruyff Court Nieuw Den Helder niet alleen een balletje kunnen trappen, maar ook kennis kunnen maken met kunst en lezen. ‘Om zo op kindniveau een brug te slaan tussen sport en cultuur.’

‘Naast scholen, sport- en buurtverenigingen sluiten nu ook bibliotheken aan bij het convenant van Cruyff Courts in de wijk. Dit past perfect bij de ontwikkeling van De Bibliotheek als lokale samenwerkingspartner, die de doelgroep ook buiten de muren van de bibliotheek opzoekt. KopGroep Bibliotheken is de eerste bibliotheek die onderdeel is geworden van het convenant van Cruyff Courts. Naar verwachting zullen er binnenkort bij meer gemeenten een bibliotheek aan het convenant rondom een Cruyff Court worden toegevoegd,’ aldus Probiblio.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie