HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst krijgen met Hans Hilbers gezamenlijke directeur
20-12-2019
De besturen van de drie bibliotheekstichtingen Staphorst, Zwartewaterland en Kop van Overijssel) hebben besloten per 1 maart 2020 Hans Hilbers aan te stellen als gezamenlijke directeur voor de drie bibliotheekorganisaties. De betrokken bibliotheken stellen dat dit besluit de weg opent naar versterking van de drie bibliotheekstichtingen, met het oog op lokale meerwaarde. 
Het besluit betekent voor de Bibliotheek Staphorst duidelijkheid over de opvolging van de huidige directeur Renée Kerdijk, die per 1 maart 2020 met pensioen zal gaan. Hans Hilbers is reeds directeur van Bibliotheek Zwartewaterland en Bibliotheek Kop van Overijssel. Voor Zwartewaterland en Kop van Overijssel betekent het besluit versterking van de al bestaande samenwerking, aldus de betrokken organisaties in een persbericht.

Bibliotheek Kop van Overijssel verzorgt de bibliotheekvoorziening in de gemeente Steenwijkerland (circa 45.000 inwoners) en heeft vestigingen in Steenwijk, Vollenhove, Oldemarkt, St. Jansklooster, Giethoorn, Kuinre en Steenwijkerwold. De Bibliotheek Zwartewaterland is verantwoordelijk voor het bibliotheekwerk in de gemeente Zwartewaterland (circa 22.000 inwoners) en heeft vestigingen in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. De Bibliotheek Staphorst bedient de gemeente Staphorst (circa 17.000 inwoners) en heeft daar vestigingen in de kernen Staphorst en Rouveen.

Hans Hilbers trad in 2001 aan als directeur van Bibliotheek Kop van Overijssel, in 2008 werd hij tevens directeur van Bibliotheek Zwartewaterland. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie