HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe directeur BiblioNu: Fons Steggink
23-12-2019
Met ingang van 1 februari 2020 is Fons Steggink (33) aangesteld als de nieuwe directeur-bestuurder van BiblioNu. Steggink is nu nog werkzaam als adviseur Digitale Geletterdheid bij Bibliotheek Eindhoven.
Fons Steggink trad in 2015 in dienst bij Bibliotheek Eindhoven als mediacoach en adviseur Digitale Geletterdheid. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als marketing manager bij Brouwerij Vandeoirsprong en account manager bij CB Fashion.

De Raad van Toezicht van BiblioNu stelt in een persbericht: ‘Uit de gesprekken met Fons en de contacten met zijn referenten is gebleken dat hij de bibliotheekbranche uitstekend kent en dat hij beschikt over goede ideeën voor de toekomst van onze bibliotheek.’. Ook de personeelsvertegenwoordiging van BiblioNu was betrokken bij deze gesprekken en de keuze.

Steggink zegt zelf over zijn aanstelling: ‘Ik vind het geweldig dat BiblioNu mij de kans geeft om leiding te geven aan de verdere transitie van de bibliotheken in Horst aan de Maas en Venray. Eigentijdse bibliotheken. Bibliotheken van nu met respect voor de medewerkers en hun reeds geleverde inzet. Het bouwen van een sterk netwerk en als ambassadeur gaan staan voor BiblioNu: dat is een rol die mij ligt. Cultuur verrijkt, verdient, verbindt, vernieuwt en verzacht, zoals ook beschreven in het cultuurmanifest van Eindhoven. Ik kan niet wachten om mijn bijdrage te gaan leveren aan deze bibliotheken van nu.’

Steggink is de opvolger van Math Göbbels, die in juli van dit jaar aantrad als interim-directeur nadat Jimmy Hendriks in februari bij BiblioNu was vertrokken.

BiblioNu heeft twee vestigingen in de gemeenten Venray en Horst aan de Maas (samen circa 85.000 inwoners). De nieuwe directeur-bestuurder gaat zich onder andere bezighouden met de verhuizing en transitie van de bibliotheken in Horst aan de Maas en Venray. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie