HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Drentse bibliotheken starten pilot rond natuurinformatie: ROEG!
23-12-2019
In de Drentse bibliotheken De Wijk en Gieten zal een zogeheten ROEG!-hoek ingericht worden, waar informatie over de Drentse natuur te vinden is en activiteiten worden georganiseerd. Op dinsdag 7 januari vindt de feestelijke opening van de ROEG!-hoek in Bibliotheek De Wijk plaats. Het project komt voort uit een samenwerking tussen onder andere Biblionet Drenthe en RTV Drenthe. 
ROEG! is een televisieprogramma van RTV Drenthe, maar ook een online platform, ROEG.tv, en er is online ook een ROEG! Junior. Het wordt gemaakt door een aantal samenwerkende organisaties: behalve RTV Drenthe ook nog de provincie, Drents Landschap, Landschapsbeheer Drenthe, Staatsbosbeheer, IVN natuureducatie, Natuurmonumenten en de Natuur Milieufederatie Drenthe.

De ROEG!-hoek is een extra podium om informatie over de Drentse natuur te delen. Met ROEG! willen de samenwerkende organisaties het ontdekken van het Drentse landschap stimuleren, waarbij vooral het genieten en het beleven centraal staan. In de hoek vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd, aldus Biblionet Drenthe. Daarnaast komt er een ROEG!-pakket dat bij de bibliotheek geleend kan worden. Het pakket bestaat uit een rugzakje met onder andere een verrekijker, een logboekje en een vogelkaart om de natuur in de omgeving te kunnen ontdekken.

In de bibliotheken De Wijk (gemeente De Wolden) en Gieten (gemeente Aa & Hunze) is vanaf 7 januari voor drie maanden een ROEG!-hoek ingericht rond het thema ‘Vogels in de winter’, met onder andere opgezette vogels en een collectie vogelboeken. Iedere dinsdag zijn er in Bibliotheek De Wijk activiteiten die door de verschillende partners worden gedaan. In Bibliotheek Gieten zijn er iedere veertien dagen op donderdag activiteiten. Zo zijn er lezingen, workshops voor kinderen en kan men op pad met de boswachter.

‘We waren vanuit Biblionet op zoek naar partners en kwamen via Staatsbosbeheer bij ROEG! terecht, een leuk programma waar alles mag en vooral met liefde voor de natuur. (...) De bibliotheek is er om te leren, ontdekken en ontmoeten, daar past de ROEG! Hoek heel goed bij. We hopen dat dit een succes wordt, dan willen we het uitbreiden over heel Drenthe. Het voordeel is dat iedere gemeente wel meerdere bibliotheken heeft. Het mooie is ook dat alle partners hun aandeel leveren en dat alles met gesloten beurzen georganiseerd kan worden,’ aldus Irene Louwrier van Biblionet tegenover de Wolder Courant.  


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie