HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Forum Groningen meldt 400.000 bezoekers in openingsmaand
31-12-2019
Forum Groningen heeft sinds de opening op 29 november ruim 400.000 bezoekers getrokken. Op 31 december om 12.00 uur stond de teller op precies 406.302 bezoekers.
Forum Groningen meldt in een persbericht dat het sinds de opening vrijwel elke week even druk is geweest. Met name in de weekends en in de kerstvakantie was er veel publiek. Elke zaterdag was tot dusver goed voor circa 20.000 bezoekers. 
 
Dirk Nijdam, algemeen directeur Forum Groningen, zegt in reactie op de bezoekcijfers: 'We wisten dat het de eerste weken erg druk zou worden, maar ruim 400.000 in een maand, dat gaat natuurlijk elke verwachting te boven.'

Vooral het dak van het op 29 november geopende gebouw blijkt erg populair. Forum Groningen meldt verder dat er zich sinds de opening bijna duizend nieuwe leden hebben aangemeld, en leidt daaruit af dat de nieuwe opzet van de bibliotheek dus in de smaak valt. Ook de activiteiten in het Forum, zoals de films, het IDFA in Groningen, de tentoonstelling AI: More than Human en het Roald Dahl Festival werden goed bezocht. Daarnaast was er plaats voor onverwachte events in de hal zoals een flashmob van leerlingen van het Werkman College en een optreden van een kerstkoor, aldus Forum.

De grote drukte leidt overigens op sommige dagen tot wachtrijen voor de ingang en de roltrappen, aldus RTV Noord, dat vorige week ook melding maakte van enkele kinderziektes waarmee Forum nog kampt(e).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie