HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Fusie bibliotheken Salland en Ommen
03-01-2020
Bibliotheek Salland en Bibliotheek Ommen zijn per 1 januari 2020 samengegaan in een nieuwe stichting die verder gaat onder de naam Bibliotheek Salland.  
De nieuwe Bibliotheek Salland verzorgt de bibliotheekvoorziening in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Ommen (totaal circa 72.000 inwoners) en heeft vijf vestigingen - in de kernen Raalte, Ommen, Olst, Heino en Wijhe - en vier servicepunten. Voor de bezoekers van beide voormalige bibliotheekorganisaties verandert er niet zo veel, al geeft de bibliotheek wel aan door de fusie een grotere slagkracht en efficiëntie en meer samenwerking te willen bereiken, waardoor onder andere een uitgebreidere programmering gerealiseerd kan worden. De fusie zal geen personele consequenties hebben. In de praktijk trokken de twee bibliotheken al veel samen op, zo werkten meerdere personeelsleden al bij beide stichtingen, aldus de bibliotheek. De directievoering van beide organisaties was reeds in handen van Frederique Westera, die ook directeur is van de nieuwe Bibliotheek Salland.

Bibliotheek Salland ontstond in januari 2016 uit een fusie van Bibliotheek Raalte en Bibliotheek Olst-Wijhe. In de jaren daarna werden er pogingen ondernomen om te komen tot een fusie van de bibliotheken Ommen, Dalfsen-Nieuwleusen en Salland (Raalte en Olst-Wijhe), maar deze ketste in de zomer van 2017 definitief af vanwege ‘bestuurlijke verschillen’. De bibliotheken Salland en Ommen kondigden toen echter al wel aan te willen onderzoeken of zij gezamenlijk wél tot een fusie zouden kunnen komen. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Ingrid de Graaf
3-1-2020 10:10
En nog een fusie. Bibliotheek Het Markiezaat en Bibliotheek VANnU zijn per 1 januari samengegaan en opereren nu onder de naam Bibliotheek West-Brabant.
Wm Keizer
6-1-2020 10:29
Fijn dat de nieuwe bibliotheekorganisatie 'Salland' blijft heten, want nadat de VVV's van Hardenberg, Ommen en Dalfsen besloten hun regio 'Vechtdal' te noemen is Salland op toeristenkaarten en bij Stentor-edities ten onrechte verkleind tot het zuidelijke deel met o.a. Raalte en Olst-Wijhe erin.
De bibliotheek probeert deze trend te keren.
Nu ook Dalfsen nog.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie