HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hengelo krijgt make-over
25-02-2020
De centrale vestiging van Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat wordt in maart heringericht. Het interieur van het pand van bijna 15 jaar oud is toe aan een opknapbeurt en tegelijkertijd wordt de inrichting aangepast aan de wensen van deze tijd.  Er komt meer ruimte voor activiteiten, werkplekken en ontspanning.
Het is de bedoeling dat door de herinrichting meer ruimte ontstaat voor het organiseren van activiteiten. Ook wordt tegemoet gekomen aan de steeds grotere vraag naar werkplekken. De collectie boeken en andere materialen blijft grotendeels intact, maar is steeds meer ondersteunend aan de maatschappelijke en educatieve taken van de bibliotheek, aldus Bibliotheek Hengelo in een persbericht. Ook in het gebouw zullen de collectie-onderdelen geclusterd worden rondom de werplekken, locaties van spreekuren en themacafés. 
 
René Siteur, directeur van de Bibliotheek, zegt over de verbouwing: 'We zijn de huiskamer van de stad. Veel meubilair is na 15 jaar toe aan vervanging. We gaan schilderen, oude vloerbedekking vervangen en deels opnieuw inrichten. We hebben beperkte middelen, dus wordt er veel opgeknapt en hergebruikt. Bovendien helpen de supporters van de Bibliotheek ons. Een team van vrijwilligers gaat een aantal zaterdagen aan de slag om spullen te demonteren. En met steun van de Lions en Rotary gaan we een Taal & Leercentrum realiseren op de tweede verdieping. Een andere grote verandering is het verplaatsen van het podium, waardoor het leescafé meer ruimte krijgt en het podium op een rustigere plek komt te staan.'
 
De werkzaamheden zullen begin april worden afgerond. De bibliotheek blijft tijdens de verbouwing gewoon open, overlast voor bezoekers wordt zoveel mogelijk beperkt. Vanaf 6 april kunnen bezoekers gebruik maken van de vernieuwde stadsbibliotheek.

Bibliotheek Hengele heeft naast de hoofdvestiging aan de Beursstraat ook nog een vestiging in Hengelo-Noord in het Kulturhus Hasselo.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie