HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheek Utrecht opent op 11 mei voor het eerst (beperkt) haar deuren
08-05-2020
De nieuwe centrale bibliotheek van Utrecht aan de Neude zal op maandag voor het eerst voor het publiek toegankelijk zijn. De centrale vestiging in het voormalige postkantoor aan de Neude zou eigenlijk op 13 maart met een groot feest geopend worden, maar met het oog op de coronapandemie werd deze feestelijke opening op het laatste moment afgeblazen. De nieuwe bibliotheek zal nu vooralsnog zonder veel ruchtbaarheid beperkt opengaan. 
Om te zorgen dat vanaf 11 mei niet te veel mensen in één keer de bibliotheek bezoeken, moet er vooraf gereserveerd worden. Alleen leden kunnen tickets reserveren voor een ‘functioneel bezoek’ (materialen lenen of retourneren) op een bepaalde datum en voor een specifiek tijdslot. Er wordt gewerkt met tijdvakken van een halfuur waarbinnen de leden met een ticket aanwezig dienen te zijn om naar binnen te kunnen.

Bibliotheekdirecteur Ton van Vlimmeren zegt in de Gelderlander over de opening van de bibliotheek: ‘We gaan de toestroom van bezoekers de komende weken reguleren en geleidelijk opbouwen. Pas veel later zal de bibliotheek aan de Neude ook zijn bredere functie van culturele ontmoetingsplek kunnen waarmaken. Hoe precies, dat wordt ook nog een hele puzzel.’

Overigens gaan ook de Utrechtse vestigingen in Leidsche Rijn Centrum, Vleuterweide, Overvecht, Hoograven op maandag 11 mei weer beperkt open. Daar wordt gewerkt met het zogeheten ‘supermarktmodel’: Bezoekers gebruiken een mandje en moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden. Medewerkers houden nauwkeurig in de gaten dat er niet te veel mensen tegelijkertijd in de bibliotheek zijn. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie