HomeNieuwsNieuws uitgelichtBericht
voetnoot
Nomineer de beste bibliotheken
08-03-2013
Het is zover! De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2013 gaat van start. Beter gezegd: de verkiezing van de Beste Bibliotheken van Nederland, want vanaf vandaag kunt u uw eigen of een andere bibliotheekvestiging voordragen in drie categorieën: 'kleine' bibliotheken (in plaatsen tot en met 20.000 inwoners), 'middelgrote' bibliotheken (20.000-100.000) en 'grote' bibliotheken (vanaf 100.000).  
Nomineer de beste bibliotheken
Selectie en beoordeling
Uit de inzendingen worden door de selectiecommissie per categorie drie bibliotheken gekozen die op de shortlist komen te staan. De bibliotheken in deze eindronde worden bezocht en beoordeeld door meerdere mystery guests, die met kennersblik kijken naar zaken als gebouw & inrichting, diensten & producten, service & klantgerichtheid alsmede het aanbod voor individuele en institutionele partners.
Na de rapportage door de mystery guests zal een jury, onder leiding van een bekende Nederlander, de winnaar per categorie aanwijzen. De drie winnaars worden in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke bijeenkomst in oktober in het midden van het land.

Positieve publiciteit
Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad de goede bibliotheken waarover ons land beschikt op een positieve manier voor het voetlicht brengen bij pers en publiek. Dat deze intentie wordt bewaarheid, bewijzen de succesvolle eerdere edities. In voorgaande jaren legden DOK Delft, de nieuwe bibliotheek Almere, de Bibliotheek Wassenaar, de Bibliotheek Hengelo en de Bibliotheek Amsterdam beslag op het goud, hetgeen leidde tot veel publicitaire aandacht en extra goodwill bij beleidsmakers.

Voordrachten
Met uitzondering van bibliobussen en onbemande bibliotheken komt elke openbare bibliotheekvestiging in aanmerking voor nominatie. Aarzel niet en draag de bibliotheek voor die in uw ogen dit jaar absoluut niet mag ontbreken. Het enige wat wij vragen, is dat u uw voordracht beargumenteerd doet.

Voordrachten kunnen tot en met 30 april gezonden worden naar: bibliotheekblad@nbdbiblion.nl.

Begin mei wordt de shortlist bekendgemaakt. 

Foto winnaars verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2012: Gerrit Serné


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

frank van der heul
18-3-2013 12:05
de Oba op het Oosterdokseiland in Amsterdam is mijn favoriete bibliotheek vanwege het grote aanbod aan lektuur, muziek en films op dvd
Therese Dona
19-4-2013 14:54
Met kop en schouders: OBA in Amsterdam. Niet alleen vanwege hun uitgekiende aanbod maar ze zullen werkelijk alles voor je doen! Gastvrijheid tot en met!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Peiling

De potentiële kracht van het landelijke merk Bibliotheek wordt niet voldoende benut
Eens
Oneens
In een interview in Bibliotheekblad nr 7 2019 stelt Cyril Crutz, directeur-bestuurder van BiblioPlus, dat de potentiële power...
Lees meer en geef uw mening