HomeNieuwsNieuws uitgelichtBericht
voetnoot
Waar bleven BNL’ers en SIOB’ers?
Wim Keizer
06-02-2015
Waar zijn de personeelsleden van Bibliotheek.nl (BNL) en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) terechtgekomen binnen de Koninklijke Bibliotheek (KB)? 
De KB kent de vier sectoren ‘Bedrijfsvoering’, ‘Marketing & Diensten’, ‘Productie & Beheer’ en ‘Innovatie & Ontwikkeling’, met per sector een aantal afdelingen. Daarnaast zijn er de stafdelingen ‘Bibliotheekstelsel i.o.’ (waarvan Jos Debeij sinds 1 september hoofd is) en ‘Corporate Communicatie’.
Op de KB-site staat het organisatieschema met de sectoren en de afdelingen vermeld.

BNL
BNL’ers die regelmatig naar buiten traden zijn als volgt geïntegreerd in de KB-organisatie.
Dennis Eijsten is hoofd van de afdeling ‘Informatiebeleid i.o.’ (sector Innovatie & Ontwikkeling) geworden. Informatiemanager Johan Stapel zit ook in Informatiebeleid. Daarnaast werkt hij twee dagen in de week samen met Adeline van den Berg aan de realisatie van de Innovatieagenda.
De grote, lopende BNL-projecten zijn niet bij de afdeling Innovatieve Projecten ondergebracht, omdat dan de werkwijze van die lopende KB-projecten zou moeten veranderen en dat vertraging zou betekenen. Omdat het informatiebeleid bij de KB ingewikkelder wordt en meer aandacht nodig heeft, is er een aparte (relatief kleine) afdeling Informatiebeleid opgericht. De BNL-projecten gaan in ‘Informatiebeleid’ door op hun eigen werkwijze, met een andere aansturing dan Innovatieve Projecten.

Norbert Koopen is hoofd afdeling ‘Marketing & Educatie’ geworden (en tevens teamleider van het team ‘Marketing’ binnen deze afdeling) en Sander van Kempen hoofd afdeling ‘Dienstontwikkeling’ (beide afdelingen binnen de sector Marketing & Diensten).
De oud-BNL-accountmanagers Naomi Deegenaars en Bertil Voogd zitten bij de afdeling ‘Publieksdiensten’ binnen dezelfde sector.

SIOB
Wat de SIOB-personeelsleden betreft, meldt de oude SIOB-site de medewerkers met hun nieuwe mailadres en hun nieuwe KB-afdeling.
Het plaatje ziet er als volgt uit:

Naar afdeling Onderzoek (sector Innovatie & Ontwikkeling): Adeline van den Berg (innovatieagenda), Eelke Bosman (bibliotheek van de toekomst en onderzoeksagenda), Loes van Eijk (kennisdeling) en Marjolein Oomes (onderzoeksagenda).
Frank Huysmans is voor twee dagen in de week in dienst gekomen bij de sector Innovatie & Ontwikkeling. In die werktijd is hij volledig gedetacheerd bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) als bijzonder hoogleraar Bibliotheekwetenschap. Die constructie is noodzakelijk, omdat de UvA geen dienstverband wenst met bijzonder hoogleraren.

Naar afdeling Marketing & Educatie (sector Marketing & Diensten): Rianne Brouwers (teamleider/kwartiermaker team ‘Educatie & Presentatie’), Marja Geevers (Aangepast lezen), Julienne van den Heuvel (Boekstart), Brit Hopmann (laaggeletterdheid), Maaike Toonen (mediawijsheid) en Norma Verheijen (collectie NL). Deze personen komen in het team van Brouwers. Er is ook een team ‘Marketing’, onder aansturing van afdelingshoofd Norbert Koopen, afkomstig van BNL.

Naar sector Bedrijfsvoering: Esther Dhanai (administrateur) en Richard van Kan (controller, afdeling Financiën, Planning & Control).

Naar stafafdeling Corporate Communicatie: Seher Hazinedar (management-assistant), Laura Lammers (communicatieadviseur) en Marian Rijsdam (management-assistant).

Naar stafafdeling Bibliotheekstelsel i.o.: Frank Schrijvershof (stichting Certificering), Gerard van Dijk (adviseur) en Adriaan Langendonk (programmacoördinator Kunst van Lezen).
Hierbinnen werkt ook Machteld van der Meer, die al bij de KB zat.

Zie ook de lijst met contactpersonen voor openbare bibliotheken op de website van de KB.

Tekst: Wim Keizer 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Peiling

De potentiële kracht van het landelijke merk Bibliotheek wordt niet voldoende benut
Eens
Oneens
In een interview in Bibliotheekblad nr 7 2019 stelt Cyril Crutz, directeur-bestuurder van BiblioPlus, dat de potentiële power...
Lees meer en geef uw mening