HomeNieuwsNieuws uitgelichtBericht
voetnoot
Stemming Beste Bibliotheek van Nederland 2015 geopend
01-11-2015
Met ingang van vandaag is de stemming geopend voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland. De stemperiode loopt tot en met donderdag 26 november.  Zes genomineerde bibliotheken zijn in de race voor de titel: Alkmaar Overdie, Bibliocenter Weert, Chocoladefabriek Gouda, CODA Apeldoorn, Eemhuis Amersfoort en Oude Pekela.
Stemming Beste Bibliotheek van Nederland 2015 geopend
Behalve de publieksstemming speelt ook het oordeel van vakmensen in gelijke mate een rol bij de einduitslag. In onze ogen is die bibliotheek de beste van Nederland, die zowel door de vakmensen als door het publiek het hoogst wordt gewaardeerd. Om die reden weegt de stem van de vakmensen en die van het publiek in het eindoordeel even zwaar (beide tellen voor 50%). De zes genomineerde bibliotheken zijn bezocht door ‘mystery guests’. Een jury bepaalt op basis van hun verslagen en van bezoeken aan de bibliotheken welke bibliotheek volgens haar de titel verdient.

Om de zes genomineerde bibliotheken de kans te bieden zichzelf goed te presenteren, is hen de mogelijkheid geboden een video van maximaal vijf minuten te maken. In die filmpjes, die elders op deze website te vinden zijn, mogen zij laten zien en horen waarin ze zich onderscheiden.

Genomineerde bibliotheken
De zes genomineerde bibliotheken zijn:
Alkmaar Overdie (zie ook video)
Chocoladefabriek Gouda (zie ook video)
CODA Apeldoorn (zie ook video)
Eemhuis Amersfoort (zie ook video)
Oude Pekela (zie ook video)
Bibliocenter Weert (zie ook video)

Nederland Leest
In overleg met de CPNB – die de verkiezing publicitair begeleidt en ondersteunt – is besloten de winnaar bekend te maken tijdens het slotfeest van de bibliotheekcampagne Nederland Leest. Het Nederland Leest Slotfeest vindt op 27 november plaats in Rozet in Arnhem. De Bibliotheek Arnhem, een van de bewoners van Rozet, werd in 2013 verkozen tot Beste Bibliotheek van Nederland in de categorie grote bibliotheek. Tijdens het slotfeest presenteert quizmaster Philip Freriks De Slimste Literaire Mens, waarna bekendgemaakt wordt welke bibliotheek zich mag tooien met de titel de Beste Bibliotheek 2015 en wie de verkiezing van de Beste Bibliothecaris van het Jaar wint.

Stemmen op een van de genomineerde bibliotheken, kan op deze pagina via een van de stembuttons onderaan.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (3)

Josje Borms Bootsgezel
2-11-2015 13:37
 Vanuit Haastrecht iets je verder, maar altijd weer de moeite waard. Goede service van de bib-medewerkers en een uitgebreide leesttafel. Die ook nog eens kan samen gaan met een consumptie.  
Ineke Verkaaik
10-11-2015 22:52
 Veel cursisten Goudologie vinden in deze bibliotheek een prachtige voorraad boeken, internet en een persoonlijke service mét advies. Een geweldige locatie met de juiste leer/ lees omgeving in combinatie met Streekarchief, Drukkerswerkplaats en horeca! Stem Gouda...!
Margreet Keus
19-11-2015 18:42
Een heerlijke omgeving om een boek uit te zoeken. Genieten

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Peiling

De potentiële kracht van het landelijke merk Bibliotheek wordt niet voldoende benut
Eens
Oneens
In een interview in Bibliotheekblad nr 7 2019 stelt Cyril Crutz, directeur-bestuurder van BiblioPlus, dat de potentiële power...
Lees meer en geef uw mening