HomeNieuwsNieuws uitgelichtBericht
voetnoot
Nominatie Beste Bibliothecaris van Nederland geopend
01-05-2018
Ook dit jaar organiseert Bibliotheekblad weer de verkiezing van de Beste Bibliothecaris van Nederland. Tot 15 juni konden er kandidaten voorgedragen worden. De winnaar zal in november bekendgemaakt worden.
 
Nominatie Beste Bibliothecaris van Nederland geopend
Na vijf mannen nu een vrouw?
Wie wordt de opvolger van Juan Khalaf als Beste Bibliothecaris van Nederland? Kent u een collega die geschikt is om in 2019 een jaar lang als ambassadeur van het bibliotheekvak te fungeren, laat het ons dan weten. Bij voorkeur met een onderbouwing van uw argumenten. We zijn met name op zoek naar vrouwen, want na vijf mannelijke titelhouders wordt het tijd dat we als bibliotheekwerk een vrouwelijk boegbeeld krijgen. 
 
Uit de inzendingen heeft een onafhankelijke jury drie kandidaten gekozen die een plaats krijgen in de eindronde. Wie er uiteindelijk wint, bepalen de stemmende lezers van Bibliotheekblad en de vakjury tezamen. De winnaar wordt bekendgemaakt in de maand november (bij de start van Nederland Leest). Meer hierover in komende edities van Bibliotheekblad en op Bibliotheekblad.nl.

Het is niet meer mogelijk kandidaten voor te dragen, de termijn voor het nomineren is op 15 juni gesloten.

Foto: Juan Khalaf, Beste Bibliothecaris van Nederland 2016/2017


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Peiling

De potentiële kracht van het landelijke merk Bibliotheek wordt niet voldoende benut
Eens
Oneens
In een interview in Bibliotheekblad nr 7 2019 stelt Cyril Crutz, directeur-bestuurder van BiblioPlus, dat de potentiële power...
Lees meer en geef uw mening