HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Shortlist Beste Bibliotheek 2012 bekend

06-07-2012
Sommige voordrachten bestonden uit twee of drie regels tekst, andere besloegen meerdere pagina's, maar één ding is zo klaar als een klontje: de animo om deel uit te maken van het dozijn genomineerde bibliotheken dat strijdt om de titel Beste Bibliotheek van Nederland wordt in onze branche met het jaar groter.
Na rijp beraad van het keuzecomité ziet het deelnemersveld in de finale er dit jaar als volgt uit. De twaalf bibliotheken (één per provincie) die de komende maanden gaan uitmaken wie zich mag kronen tot Beste Bibliotheek van Nederland 2012 zijn:
- Grootegast (Groningen)
- Makkum (Friesland)
- Assen Nieuwe Kolk (Drenthe)
- Zwolle Stadshagen (Overijssel
- Doetinchem 't Brewinc (Gelderland)
- Urk (Flevoland)
- IJsselstein (Utrecht)
- Amsterdam centrale bibliotheek (Noord-Holland)
- Spijkenisse (Zuid-Holland)
- Heinkenszand (Zeeland)
- Bladel (Noord-Brabant)
- Maastricht (Limburg)
De genomineerde bibliotheken worden de komende tijd bezocht door diverse mystery guests, die de kandidaten op elf onderdelen zullen doorlichten, waarna de jury onder voorzitterschap van Ronald Giphart het eindoordeel zal vellen.
Om alvast in de agenda te noteren: de winnaar wordt op woensdag 24 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Beatrix Theater te Utrecht.Reacties op dit artikel (3)

Frans Schuurman
12-7-2012 13:31
Hallo,

Ik las vanmorgen in de krant dat er in elke provincie een bibliotheek is genomineerd voor de verkiezing tot de beste bibliotheek 2012. Ik weet niet of deze verkiezingen door uw organisatie worden georganiseerd, maar het artikel riep bij mij de vraag op of de bezoekbaarheid en bruikbaarheid van de bibliotheek voor mensen met een beperking ook worden meegewogen in de beoordeling? Zo ja welke criteria worden daarbij aangehouden?

Het is de laatste dag voor mijn vakantie, maar ik kan het niet laten u op dit punt te wijzen omdat dit regelmatig wordt vergeten.

Met vriendelijke groet,

Frans Schuurman
consulent en toegankelijkheidsadviseur

Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland
Neringpassage 107, 8224 JB Lelystad
Postbus 194, 8200 AD Lelystad
Tel.: 0320 244 259 Fax.: 0320 280 639
mailto:f.schuurman@cmo-flevoland.nl
www.cmo-flevoland.nl

Carien Treub
14-10-2012 16:09
Geweldig Bibliotheek Makkum (Friesland) is genomineerd !!
 Maar wat schetst mijn verbazing, dat onze gemeente zwaar moet bezuinigen en dat Makkum evt. ook moet sluiten en dat terwijl er net met zoveel inzet is gewerkt om Makkum een pracht bibliotheek te geven. Mochten we de beste bibliotheek van NL worden om vervolgens te moeten sluiten, wat een teleurstelling zal dat zijn en een ramp t.a.v de taalachterstand die al heerst in Friesland.
S.Stellingwerff
24-10-2012 13:47
Goed geschreven Carien Treub!
Eerst 2 ton investeren in een regoureuze verbouw van de Bieb in Makkum en dan nu praten over sluiting omdat er bezuinigd moet worden, en dat geld kennelijk niet ergens anders weggehaald kan worden. Een paar ambtenaren minder?? De Bieb is werkelijk prachtig verbouwd en moet beslist blijven!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder