HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Finalisten provincie Antwerpen in beeld

25-02-2014
In de aanloop naar de bekendmaking van de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2014, op 4 april in Brussel, laat Bibliotheekblad alvast wat zien van de genomineerde bibliotheken. De komende zes weken zullen we steeds twee finalisten in woord en beeld aan u voorstellen. We doen dat per provincie, in alfabetische volgorde. We beginnen deze week met de provincie Antwerpen, waaruit de bibliotheken van Kalmthout en Puurs door het publiek zijn genomineerd.
Bibliotheek Kalmthout
Bibliotheek Kalmthout
Bibliotheek Kalmthout

De Bibliotheek Kalmthout ligt aan een gezellig pleintje in het centrum. De duidelijke donkerblauwe belettering op de witte gevel en het De Bib-logo op de ramen maken onmiskenbaar duidelijk dat het moderne gebouw de bibliotheek is.
De ruimte binnen doet door de hoogte, de stalen en betonnen pilaren en het grijsgroene linoleum op de vloer enigszins industrieel aan. De symmetrische inrichting zorgt voor rust en overzicht, maar de beschikbare ruimte is beperkt. De jeugdafdeling springt er qua kleurgebruik - hardblauw en groen - duidelijk uit.
De bibliotheek ziet er opgeruimd en aantrekkelijk uit. De collectie is behoorlijk uitgebreid, up-to-date en aantrekkelijk. Het personeel is herkenbaar aan een keycord. De bibliotheek is verspreid over zes dagen 33 uur open.

Bibliotheek Puurs
Bibliotheek Puurs
Bibliotheek Puurs

De Bibliotheek Puurs is gevestigd in een modern wit gebouw midden in het centrum van Puurs. In duidelijke zwarte letters staat het woord ‘bibliotheek’ boven de ingang, zodat daar geen misverstand over kan bestaan. Door de vele ramen kun je buiten al een indruk krijgen van wat zich binnen afspeelt.
De bibliotheek bestaat uit verschillende kleinere met elkaar verbonden ruimtes, maar men is er in geslaagd om de collectie op een logische manier over die ruimtes te verdelen. De bewegwijzering is duidelijk en mooi.
De inrichting is eigentijds en gezellig. De ruimte is inventief gebruikt. Er is aandacht voor details en er wordt goed opgeruimd. De collectie ziet er aantrekkelijk uit, zeker de jeugd- en de muziekcollectie. De bibliotheek is verspreid over zes dagen – inclusief de zondag! – 28 uur open.

Bekijk ook de fotoserie met foto's van de bibliotheken Kalmthout en Puurs.Reacties op dit artikel (1)

ellen jacobs
2-4-2014 20:09
 en ik ga zeker voor  stemmen van de bibliotheek van vlaanderen

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder