HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Finalisten Hoofdstedelijk Gewest Brussel in beeld

04-03-2014
In de aanloop naar de bekendmaking van de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2014, op 4 april in Brussel, laat Bibliotheekblad alvast wat zien van de genomineerde bibliotheken. De komende zes weken zullen we wekelijks twee finalisten in woord en beeld aan u voorstellen.. We doen dat per provincie, in alfabetische volgorde. Na de provincie Antwerpen is deze week de beurt aan het hoofdstedelijk gewest Brussel, waar de bibliotheken van Ukkel en Vorst door het publiek zijn genomineerd. 
Bibliotheek Ukkel
Bibliotheek Ukkel
Bibliotheek Ukkel

De Bibliotheek Ukkel, in een buitenwijk van Brussel, is gehuisvest in een vrij onopvallend wit gebouwtje, dat ligt ingeklemd tussen garageblokken. Maar het contrast tussen binnen en buiten is groot. Binnen beslaat de bibliotheek één grote, rechthoekige ruimte met veel licht. In het midden is een breed gangpad. Er is een vrolijk ingerichte kinderhoek met veel kleur en knuffels. Er heerst een rustige, opgeruimde sfeer en er zijn veel details die het gezellig maken. De collectie is breed en up-to-date en wordt overzichtelijk gepresenteerd. Het personeel is hartelijk en biedt spontaan, maar niet opdringerig, zijn diensten aan.

Bibliotheek Vorst
Bibliotheek Vorst
Bibliotheek Vorst

De Bibliotheek Vorst, in een randgemeente van Brussel, is gevestigd aan een druk kruispunt, op de tweede verdieping van een voormalige brouwerij. Binnen is alleen aan de hoge ramen en de dikke muren nog te zien dat het een oud gebouw is. In deze stadsbibliotheek, die de naam BLI:B voert, is wit een prominente kleur, die terugkomt in alle meubels, de grote computerschermen en de grote witte designlamp bij de leestafel. De vloer is oranje, de kozijnen en pilaren mintgroen. Er is een kleurrijke kinderafdeling. Er heerst een hippe, stadse sfeer. BLI:B organiseert veel kunstzinnige en creatieve activiteiten voor de wijk. In de collectie springt de mooie verzameling kunst-, design- en modeboeken eruit.
 
Zie ook de fotoserie met foto's van de bibliotheken van Ukkel en Vorst.Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder