HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Finalisten provincie Limburg in beeld

12-03-2014
In de aanloop naar de bekendmaking van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2014, op 4 april in Brussel, laat Bibliotheekblad alvast wat zien van de genomineerde bibliotheken. Tot aan de bekendmaking zullen we wekelijks twee finalisten in woord en beeld aan u voorstellen. We doen dat per provincie, in alfabetische volgorde. Deze week is het de beurt aan de provincie Limburg, waaruit de bibliotheken van Bree en Lommel door het publiek zijn genomineerd.
Bibliotheek Bree
Bibliotheek Bere
Bibliotheek Bree

Bibliotheek Bree ligt midden in het centrum, ideaal voor het combineren van winkelen en bibliotheekbezoek. De bibliotheek ziet er niet heel opvallend, maar wel modern uit. Een duidelijker belettering die er wat meer uitspringt zou het gebouw ten goede komen.
De inrichting is vrij basic, maar doet eigentijds en zeker niet ongezellig aan. Vooral de leeshoek bij het raam maakt door het gebruik van leer en hout een heel prettige indruk.
De vloer en de kasten zijn voornamelijk grijs, met hier en daar wat kleine kleuraccenten. Zo staan er kleine pastelkleurige tafeltjes met harde stoelen door de bibliotheek heen. Ook aangenaam is dat er veel daglicht naar binnen stroomt.
Men heeft aandacht voor details en er wordt goed opgeruimd. De bewegwijzering is bovendien uitstekend en de jeugdcollectie verdient een compliment voor de overzichtelijke presentatie. De openingstijden zijn redelijk ruim: bijna 30 uur per week, verspreid over zes dagen.Bibliotheek Lommel
Bibliotheek Lommel
Bibliotheek Lommel

Bibliotheek Lommel ligt op een goede plek in het centrum, zodat winkelen en bibliotheekbezoek in één moeite door gaan. Het gebouw waarin de bibliotheek is gevestigd valt op door de aparte vorm, met kleine ramen en driehoekige dakkapellen.
Binnen zijn de vloer en de kasten voornamelijk grijs-beige van kleur, maar op sommige plekken zijn andere kleuren toegevoegd. De lichte neutrale kleuren zijn een goed idee, omdat de ruimte royaal gevuld is. De ruime hal is sfeervol en de jeugdafdeling is klein maar knus. Je vindt gemakkelijk je weg in de bibliotheek door de goede plattegrond.
De collectie is vrij uitgebreid en bevat ook cd’s en dvd’s. De website ziet er aantrekkelijk en overzichtelijk uit en is beeldsterk door de vele foto’s.
De bibliotheek heeft elke doordeweekse dag dezelfde royale openingstijden en is ook op zaterdag royaal open: in totaal wel 41 uur per week.

Zie ook de fotoserie met foto's van de bibliotheken van Bree en Lommel.Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder