HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Finalisten provincie Oost-Vlaanderen in beeld

19-03-2014
In de aanloop naar de bekendmaking van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2014, op 4 april in Brussel, laat Bibliotheekblad alvast wat zien van de genomineerde bibliotheken. Tot aan de bekendmaking zullen we wekelijks twee finalisten in woord en beeld aan u voorstellen. We doen dat per provincie, in alfabetische volgorde. Deze week is het de beurt aan de provincie Oost-Vlaanderen, waaruit de bibliotheken van Herzele en Moerbeke door het publiek zijn genomineerd.
Bibliotheek Herzele
Bibliotheek Herzele
Bibliotheek Herzele

De Bibliotheek Herzele bevindt zich in een industrieel erfgoed pand: de voormalige Wattenfabriek. Deze is redelijk centraal in de gemeente gelegen. Door de vele ramen komt veel daglicht naar binnen. De bibliotheek beschikt over veel ruimte en hout is binnen het hoofdmateriaal, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor de bijzondere houten blokrekken. Verder vallen de hoge ijzeren pilaren op. Er is een verhoogde middenplaats, waar de kranten tijdschriften staan en waar je lekker kunt zitten lezen.
De kinderafdeling is ruim en kleurrijker dan de rest van de bibliotheek. Er is een ruime collectie, zowel van boeken als van dvd’s en cd’s. Ook het aanbod van pc’s is ruim. De bibliotheek is in totaal 27 uur per week open, verspreid over zes dagen.

Bibliotheek Moerbeke
Bibliotheek Moerbeke
Bibliotheek Moerbeke

Ook de Bibliotheek Moerbeke bevindt zich in een pand dat een mooi voorbeeld is van herbestemming: ze is namelijk gehuisvest in een gerenoveerd stationsgebouw, met een nieuwe aanbouw. Een oude locomotief staat nog naast het pand. Het gebouw ligt net buiten het centrum, maar is goed bereikbaar met auto, bus en fiets.
Binnen zijn de hoofdkleuren grijs en bruin, maar het geheel wordt verlevendigd door de vele kleurijke zittingen van het meubilair. Een opvallende bewegwijzering brengt je snel waar je wil zijn. De collectie maakt een verzorgde en actuele indruk. Er wordt veel frontaal gepresenteerd. De kinderafdeling wordt duidelijk aangegeven door een kunstboom, maar is niet heel ruim. De bibliotheek is 22 uur per week open, verspreid over vijf dagen.

Zie ook de fotoserie met foto's van de bibliotheken van Herzele en Moerbeke.Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder